ZMAJ kombajni

cao ljudi,necu nikome da zamerim ali redovno zito sa zmajem 142 nemoze da se vrsi u drugoj brzini,to su samo price za malu decu!u drugoj bez variatora on ide preko 6 km/h i jednostavno nemoze da proguta tu masu!!!

Može kada je loše žito i uopšte sve ostalo drugom pun varijator(provereno više puta)kod žita sa odličnim prinosima ne može.
Strale bravo. :bravo: Ti si brate izmislio kombajn pa slobodno posoli nama Sremcima pamet jerbo mi ne znamo kako se tera kombajn.Za tvoju informaciju već 25 godina posedujem Zmaj 141 i tačno znam šta može sa njime a šta ne može a komentar ti je ::lose::

He he a zmajcina samo sto vatru ne bljuje.... hehehh :haha: :haha: :haha: :haha: sve podriguje na odzak....

Mozda je i moguce 2 da se vrsi ali da podigne heder vislje da kosi manje slame,samo klas da vata,tako ce manje mase da uvlaci u kombajn i nece se gusiti ::namigivanje::.

Arkadije je napisao(la):
Mozda je i moguce 2 da se vrsi ali da podigne heder vislje da kosi manje slame,samo klas da vata,tako ce manje mase da uvlaci u kombajn i nece se gusiti ::namigivanje::.

kad skida samo klas onda nema mase u bubnju i onda rasipa ::lose::

>>>JOCO<<< je napisao(la):
Arkadije je napisao(la):

kad skida samo klas onda nema mase u bubnju i onda rasipa ::lose::

Znam ali nisam bas bukvalno mislio samo klas nego manje mase,samo podigne heder vislje da sece pola stabljike i znaci puno.A nevalja jako spustati heder jer onda velika kolicina mase ulazi u bubanj i ne moze sve da odgura gore na slamotrese nego i izmelje malo vise i ide kroz podbubanj preko sabirne pa na sita pa nemoze vetar sve da oduva sa sita,nego se sve vrti u popratnu masu i onda dolazi do gusenja.Ali samo ako se vozi brzo,pri normalnoj voznji nema brige da ce gusiti

kiraj je napisao(la):
Nevidim najbolie ali mislim da ima uži heder.
heder je skracen na 3.60 tako da bez problema vrsem 2 brzinom jedino kad ima dosta trave i kad je dobro zito idem 1 na pola ili pun varijator!!!

moze,moze 2.bogami samo mu daj kandzije sto bi rekao jedan moj kolega iz sela.normalno da nemoze kad su dobri usevi ko' sretnih godina,al tad neverujem da ni uvozni kombajni nemogu neznam koliko brzo

Kolega je davnih godina imao 142 RM i dok je imao 4.20 heder vrsio je u 2. brzini, ali na svakoj njivi neki kvar jer je preopterecivao kombajn, a 1. mu je bila pre spora...

nakon 2-3 godine rada s 4.20 hederom i skidanja hedera da bi prosao slabo prohodnim putem, skrati heder na 3.60. s tim hederom ga je peglao da je bilo gadno za gledati, ali je kombajn puno bolje izvrsavao, nije se vise remenje kidalo i osovine pucale ALI je heder lose bio skracen i unatoc reduktorskom pogonu su mu redovno pucale kose...

Ovdje mi jedan drugi poznanik tvrdi da sve zito vrsi u 2. brzini OSIM brkasice, da mu ona pravi probleme, pa mora u 1. ici... Posto znam kakve mu je "kvalitete" psenica, ni ne cudim se sto vrsi 2. brzinom...

Ja kako sam na 132RM kupio novu kosu s rasspe nozicima i promijenio stare kontranozeve u duplim prstima sa nazubljenim rasspe kontranozevima, ja sam se preporodio. kombajn sad leti kroz psenicu kao lud, vise se heder ne gusi, vise ne zvakulji ako ima trave, samo ga deri i deri i deri... zato ove godine imam problem s remenjem losije kvalitete i mislim da na varijatore vise BOROVO nece nikad ici...

ALA ovaj ide kroz njivu kao putem ::svaka cast::
Moj 133 nema sanse da radi tako brzo , jebo ih konstruktor kad je stavio onako mali bubanj, pa ne moze da guta, prosle godine sam najebao u Soji, pa to je zagusilo 100x, jos sam se zajebo pa uzeo neku kasniju sortu, pa slama jos bila malo zelana, ma najebandus.
Rodjak ima Fergusona iz 70tih , ali radiii kao ZMAJ ma kakvi zmaj Azdaja. Ide kao blesav i ne oseća.
Mada opet ono stara novo je novo, ovaj moj 133 je nov kupljen nisu ga vozili svakojaki šalabajzeri i za ove godine koliko ga imamo zadovoljni smo , e sad sto nije bilo toliko ::novac:: ove godine i prethodne to je druga stvar.
Ali je on sebe otplatiooo više puta.
I nije bilo nekih velikih kvarova, jedino sto smo zaboravili da ispustimo vodu iz motora pa smo prosle godine morali da menjamo blok i uradimo full generalnu , kad je već sve vadjeno napolje.
:kisa:

ja sam skratio heder na 3.60 zbog losih puteva i zato sto kod nas ljudi nevode racuna o usevima i ima dosta trave. ja idem 2 kada je losije zito a kad je bas dobro onda idem 1 al pun varijator. jedino me muci zob gde moram da idem bas sporo. guta zmaj sve i samo vice jos jos!!! HAHAHA :ppozdrav:

Nazad
Vrh