ZMAJ kombajni

Moj 132RM ide kroz psenicu od 4-5km/h, bubanj je na 950-1000 okretaja, kosim dosta nisko, a korpa je stegnuta do kraja. Zagusi mi jedino kad ima puno trave, pogotovo puzavca koji se namota oko puza, pa kad uvlacni lanci svuku vecu kolicinu u grlo onda zbog puno mase zagusi. na to pazim i polakse ga terem dok se trava ne makne s puza i onda opet samo opleti. 3 puta poprijeko po svakoj uvratini i samo kruzim po njivi.

Ovako vrsim ove godine gdje je prinos psenice ispod 25 meteri po kj...

I ja sam vozio,prosle godine, 2 brzinom moju 143-ku ali kao sto rece bobo nisam se mogao namenjati osovina i kaiseva koji su brzo stradali... Ali da zanemarimo kvarove svaki otkos gde je moj zmajcek isao 2 sa hederom 4.20 je niklo zito da je to bilo strasno gledati... Ova testiranja sam vrsio kod sebe na njivi i od tada 1 i polako... :cao:

pozdrav kolege.-

evo ja još uvek u žetvi.. :ppozdrav:

imam pitanje, tj. dilemu....

kupio bih kombajn - bunkeras-- ali se razmisljam izmedju MASSEY FERGUSON.a, JOHN DEER.a ILI NEŠTO DRUGO ??

Sutra idem da gledam šta ima... pa ako može neki savet..
Modeli, cena, dostupnost delova ??

hvala unapred..
uskoro ce i snimci i slike iz žetve 2010.- sa zmajcekom 132.

pozdrav :cao:

Uzmi ti lepo zmaj142. Da sam na tvom mestu ne bi uzimao nikakvog stranca sve je to macka u dzaku. Za 142 imas delova na svakom cosku i kad ga generalno remontujes miran si bar 3god.

STRALE je napisao(la):
Uzmi ti lepo zmaj142. Da sam na tvom mestu ne bi uzimao nikakvog stranca sve je to macka u dzaku. Za 142 imas delova na svakom cosku i kad ga generalno remontujes miran si bar 3god.
Upravu si ,ja sam kupio john deer-a 1085 spolja je lepo izgledao ali kad je poceo da se kvari nije bilo kraja a delovi skupi.Kako sam ga prodao i uzeo zmaja svanulo mi je,jeste da nema veliki ucinak ali bar i ne trosi kao joohn deer.Ja licno nebih kupio ni bicikl sa njegovom nalepnicom.

dexy je napisao(la):
STRALE je napisao(la):
Upravu si ,ja sam kupio john deer-a 1085 spolja je lepo izgledao ali kad je poceo da se kvari nije bilo kraja a delovi skupi.Kako sam ga prodao i uzeo zmaja svanulo mi je,jeste da nema veliki ucinak ali bar i ne trosi kao joohn deer.Ja licno nebih kupio ni bicikl sa njegovom nalepnicom.
Nemoj da paorpaor ovo procita,ugasio si ga!!! :haha: :haha:

Spajki je napisao(la):
dexy je napisao(la):
STRALE je napisao(la):
Nemoj da paorpaor ovo procita,ugasio si ga!!! :haha: :haha:
Neko je zadovoljan neko ne,ja nisam.

Zato uzmeš Zmaj 171 jer je prekopirani J.D 1075 i imaš delove svuda a moš ga prefarbati u zeleno-žutu kombinaciju čisto da ne padneš u agoniju za J.D-om. :D :ppozdrav:

moram i ja da stavim slike mog zmaja!!!
2jac4uu.jpg

Post je spojen: [time]1279522305[/time]

Post je spojen: [time]1279554755[/time]

Post je spojen: [time]1279587208[/time]

Matić je napisao(la):
Zato uzmeš Zmaj 171 jer je prekopirani J.D 1075 i imaš delove svuda a moš ga prefarbati u zeleno-žutu kombinaciju čisto da ne padneš u agoniju za J.D-om. :D :ppozdrav:
Šta je prekopirano?

Gospodine @Matiću
U ovom i Vašem prošlom postu nemogu se složiti sa Vama.Evo i zašto.Tačno je da svi kombajni sa tangencijalnim bubnjem su u principu slični ali ipak postoje neke razlike koje ih čine različitim.Ova dva kombajna se čak razlikuju i po principu izvršavanja mase.Zmaj serije 17x ima bubanj,biter i separator kok JD serije 1075 ima samo bubanji i biter mada postoji jos jedan deo, a to je dotresač slame na slamotresima ali to imaju sve serije počev od 9xx pa preko 10xx, 11xx, 14xx, 15xx pa i noviji.Znači postoji velika razlika u načinu izvršavanja mase kod ova dva tipa kombajna. :cao:

Matić je napisao(la):
Nije bukvalno sve ali nije ni daleko.Lađa,sita,pogoni su isti jedino limarija drugačija.
Na ovo sam mislio kada sam pisao a za ostalo ne jer kod drugara na 1075 ima dosta delova sa Zmaja 171 pa ako je on nešto budžio onda sam ja sve vas slagao. :cao:

Dosta delova može da se prilagodi, ali to neznači da su isti.Recimo mnogi su kukuruznu korpu od Zmaja postavljali na JD. Ima malih odstupanja ali vrši funkciju. Isto važi i za ostale delove, ali kao što sam napisao mora da se prilagodi.

nasao sam na sajtu agrorid.rs nove kombajne 132,3, 141,2,3, 161,2, 171,2, 190,1,2, da li je tacno jer se neproizvode ili se proizvode privatno i kolika je cena za svaki posto na sajtu nema cenovnika.

Na mestu Zmaja je sada jedan ogroman hiper market tako da od proizvodnje nema ništa več duže vreme.Verovatno nisu ažurirali sajt ili ga drže ovako kako bi navlačili ljude.

Prošle godine je bio na sajmu jedan Zmaj 135, rekli su da je to poslednji. Ove godine ga nisam video.

Nazad
Vrh