ZMAJ kombajni

ceraj to tako ima da ide ko svjetlica :cao:

BOBO ja sam imao isti problem na traktoru i sve sam zivo probao i pumpu visokog pritiska i dizne i ac pumpu i nema sta nisam a problem mi je bio toliko jednostavan i jeftin da sam se slogirao kada sam provalio,nosac filtera za gorivo mi je dobijao vazduh na nekim mestima i traktor nece da upali vergla a nema dima u radu se samo od jednom ugasi nism pomisljao na vazduh u sistemu,nije trokirao,nista samo nece da mrdne promenuo sam kompletan nosac i traktor ide kao avion pokusaj sa tim pa ces videti :cao:

meni se jednom desilo da sam sve pumpe i filtere remontovao a na kraju sam našao spljoštenu onu gumicu na ulazu u filter goriva gde se šrafi metalna cev,poprečila se i zapusila rupu.

Kad vam kazem da je cjela pumpa iznutra bila hrdjava... na dovodu pumpe sam skinuo crijevo i gorivo pici ko ludo, bilo da ga verglam na anlaser il da rucno pumpam AC pumpu... dakle dovod goriva je u super stanju i nikakvih prljavstina nije bilo u sistemu. tad sam rastavio ulaz u PVP da ocistim sito (549 mi je na ovo bolestan) a ono kao novo, ni truna na njemu. tad sa mskinuo onaj dekl sto drzi to sito i onaj ventil, da se nisu opruge polomile i da nesto ne steka tamo, ali je i to bilo u redu...

Pumpa je dosla od majstora, samo ceka da ju ugradim, a to ce biti tek kroz par dana, jer imam i nekih drugih (bitnijih) obaveza trenutno...

Kao i do sada, bit cete obavjesteni sto se dogadja...

Obisao sam sve vasare,otpade i prodavnice po okolini i nigde ne mogu da nadjem ovaj poklopac od vazdusnog filtera na zmaju, niti iko moze da ga napravi. Ne znam sta da radim, dali neko zna gde bih ovo mogao naci? :udri:

2po5uop.jpg

5cy3ox.jpg

2nkkku1.jpg

11w9eeh.jpg

imao sam slican problem samo sto je meni poklopac bio dobar a plasticna posuda nije valjala i onda uzeo od drugog kombaja kmplet sve prepravio i teraj dalje

Tako izgleda "nos" od filtera vazduha za Indijski Tafe a prodaje se i za Imt 560. Turska ga proizvodi. Pitaj u prodavnici delova za Imt i Tafe, ili na vašaru.

2hfkhmo.jpg

Uvozi Jusel Šabac.

Ovo je pre malo za kombajn. Ja sam sebi stavio VELIKI al stvarno veliki. Kostao je oko 15€ u trgovini ovdje i ja sam super zadovoljan s ucinkom. U soji ga moram i do tri puta dnevno prazniti ;)

Bobo je napisao(la):
Ovo je pre malo za kombajn. Ja sam sebi stavio VELIKI al stvarno veliki. Kostao je oko 15€ u trgovini ovdje i ja sam super zadovoljan s ucinkom. U soji ga moram i do tri puta dnevno prazniti ;)

Bobo, onda ti je mali, ako moraš da ga prazniš tri puta na dan... :sta:

Problem je u tome sto je usis zraka iako na visokom mjestu, i dalje lose zamisljen... na jako je losem mjestu i kraj njega stalno leti pljeva i zato se toliko puni, a u soji prasine kao u prici, pa se zato toliko cesto puni.

Tokom praznjenja bunkera se popnem na kombajn i istresem prljavstinu tako da nije neki problem. Da sam uzeo ovakav kao sa slike, ne bih mogao obici krug oko njive, a onda bih poludio.

Uploaded with ImageShack.us

Ovak osam ja to rijesio. Ovo bude unutra na kraju radnog dana i povrsenih 5-6 kj na 7-8 njiva, sto znaci jako puno okretanja, pa se zato jako i zaprasi. kad vrsim velike njive, ne moram ga cjeli dan dirati. Da ni ne pricam kako sam kupio komban a neka vreca bial zavezana za ono "bure" a filter sam morao svaki dan ispuhivati kompresorom. Od kako sam stavio ovo na usis, filter ispuhujem, ali nema prasine u njemu... Jednom tjedno je dovoljno.

ja znam da se kod mene hoce brzo napuniti posuda, a i vidim ju iz kabine, pa nije problem kontrolirati nivo prljavstine. ne znam kako bi to bilo na 142...

Ja imam uljani filter za vazduh, a gore na usisnoj cevi je sitna žičana mreža (kao ona za komarce), tako da nemam problema sa tim. Povremeno metlicom očistim mrežicu ako vidim da se više ne providi, ali se to jako retko dešava, jer kad ga ugasim prljavština sama spadne.

kod mene je vazdusni filter al je isto montirana mreza za komarce na usis pa udje samo najsitnija prasina. tako da ga cistim samo jednom dnevno uglavnom pred polazak na teren

E, vidis, ja samo posudu u psenici jednom dnevno ispraznim i nemam brige. Ulozak filtera je cist kao suza...

Jos da mi se samo da, pa da napravim po americkom sistemu da spojim usis zraka i auspuh, tako da auspuh izvlaci iz usisa necistoce, tako da bi u tom slucaju ulozak filtera bio vjecan...

Gledam ovaj usisnik vazduha i razmišljam zašto su usisnik na Z142 postavili tako da svu prljavštinu koju elisa hladnjaka provuče direktno usmerava prema usisniku.Na nekog clasa sam video da je usisnik faktički na početku repa iza bunkera .Interesuje me da li bi bilo bolje da je usisnik sa filterom na Z142 iza motornog dela?

kiraj je napisao(la):
Gledam ovaj usisnik vazduha i razmišljam zašto su usisnik na Z142 postavili tako da svu prljavštinu koju elisa hladnjaka provuče direktno usmerava prema usisniku.Na nekog clasa sam video da je usisnik faktički na početku repa iza bunkera .Interesuje me da li bi bilo bolje da je usisnik sa filterom na Z142 iza motornog dela?

i plus još vuče prašinu iz bunkera jer je pod tu stranu i bunker uvek otvoren.

amac86rs je napisao(la):
kod mene je vazdusni filter al je isto montirana mreza za komarce na usis pa udje samo najsitnija prasina. tako da ga cistim samo jednom dnevno uglavnom pred polazak na teren
I ja radim tako....mada bi postavljanje uljanog filtera bilo najbolje resenje, samo treba obratiti paznju da taj filter bude dovoljno veliki

Uglavnom na svim stranim kombajnima je sistem za usisavanje vazduha isti.

Svi su snabdeveni sa dva filtera (primar i sekundar) i sa odprasivacem krupnijih cestica pomocu vakuma koji se ostvaruje pomocu auspuha.
Fisteri sa uljnim kupatilom nisu pogodni za kombajne jer ulje nemoze da apsorbuje toliku kolicinu prasine tokom dana kao ovi filteri.

Farmer II je napisao(la):
amac86rs je napisao(la):
I ja radim tako....mada bi postavljanje uljanog filtera bilo najbolje resenje, samo treba obratiti paznju da taj filter bude dovoljno veliki
Ja sam stavio filter od MTZ 82 i radi besprekorno :D

Nazad
Vrh