Zmaj berači kukuruza

Kada izvadiš onaj osiguravajući šraf M12 skroz do menjačke kutije i zglobni nosač sa prednjeg kraja ,povučeš kompletan kardan prema napred i vadiš ga kompletnog .Onda skidaš kajle sa oba kraja osovine u cevi i menjaš ležajeve,prednji 6009 ,zadnji 11207 EES...
 
Koji je pokazatelj da je beracki valjak za zamenu?
Inace merio sam taj krak od valjka sirok je 5.5 - 6 cm ali nije ostar tj pod uglom vec zaobljen.
 
Poslednja izmena:
Mislim da moze da se varne malo ta ivica koja se pojela.

Al ide neko ulje goru u kuciste iznad valjaka?

Imam zmaj 214, da li su ovo nozevi za njega dole kod valjaka?

nozevi
 
Poslednja izmena:
Jedan privodni lanac mi ponekad spadne u branju, nisam nista primetio da je drugacije u odnosu na ostale cak sam menjao i lancanik i opet isto, jedan mi covjek rece da su mi ti lanci previse otpusteni a ja sam ih dotegao onoliko koliko pise u upustvu,kako da zna koliko je dovoljno da su lanci dotegnuti ako nije dovoljno ono sto pise u uputstvu?Ne kupuje mi se nov lanac jer mozda kupim a ono se nista ne promeni stanje, u pitanju je 223
 
Zategni ga vise, da ne lezi na odkidackoj ploci. Ako ne moze da se naspanuje onda se mnogo istegao, onda ili novo, ili skrati za dva zgloba.
 
Bem li ga ne lezi on na okidackoj ploci i kao sto napisah zategnut onoliko koliko pise u upustvu a gledao sam kod jednog coveka na 224 ma to je otpustano toliko da bi ga cini mi se rukom mogao skinut i opet mu se ne desava to a kod mene eto hoce da spadne.Nego razmisljao sam da zamenim taj sto spada sa drugim i da vidim kako ce se ponasat kad ga prebacim na drugo mesto, jedino tako mogu utvrdit da li je do lanca. Najgore od svega sto se potrefilo da spada onaj koji ne mogu bas vidjet osiim samo kad vracam berac, jos ako je noc moram na svakim uvratinama da uprem bateriju.
 
Могуће да имаш луфта у кућишту на шестоугаоној осовини па губи корак,или ти се разлокала горе еластична чивија која држи ланчаник...Такође и корак ланца тј ако је истегнут само нов,и погледај како ти стоји ланац на ланчаницима мора да се вози на ролницама не сме да чеше чланке ланца.
 
Možda lančanici nisu u pravcu,kad je sve dobro neće da ispada ni kad je labav, dali uvek spadne na istu stranu
 
Lanac hoće da spadne kada španer nije dovoljno pokretljiv, tj nije dovoljno sklizak pa ne uspe dovoljno brzo da se u radu vrati u zategnut položaj. Klizač španera mora biti bez neravnina, pucni, napr prskotina od varenja i mora biti dobro podmazan. Kad ga pregledaš i ništa od toga ne uočiš onda zameni mesta lancima sa onima koji ne spadaju pa ćeš videti do čega je, do lanca ili španera.
 

Mozes li molim te da izmeris na tvom beracu od ovog spoja kod ovih vinkli do gore do granicnika na elevatoru strana do bunkera koliko ima cm?


Moj je kupljen ovako prethodni vlasnik je kod ove vinkle nesto izgleda kratio i vario nesto su zajebali.Nemogu da podignem beracku sekciju za transport do kraja udara mi elevator u bunker pokrivili indijanci.

Ovo me interesuje duzina ovoga obelezenog.

Pogledaj slike .


Ima li mazalica na lancanicima kod valjaka na gornjoj strani, nemogu od onih limova da pridjem do njih?
 
Izmeriću, mada ovaj što je meni prodao berač je pričao da ovaj mehanizam koji kad se zarotira i odbaci elevator unazad prilikom kipovanja treba izbaciti a elevator fiksirati tako da bunker prolazi nesmetano. Jer on mi kaže da taj mehanizam zna da zakaže i onda se sudare bunker i elevator....
 
Kod mene je izgleda skinut taj granicnik ako moze neko da mi poslika da vidim kako izgleda taj deo?
Da pravim ili ako neko zna kako se deo zove da pusti link da narucim.

Ima samo ploca zavarena na kraju sa jednom malom rupicom.



Imam jos jedno pitanje da li je moguce na felni od beraca namestiti siru gumu da nezapadam po kanalima?
Ove su 7.5-16
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh