Zmaj berači kukuruza

Ja danas probao skinut i nema sanse odvrnut srafove svaki se skoro okrece, morat cu malo zavarit jel nema drugog nacina da odvrnem

Gde naći onaj filcani prsten što ide na kućište otkidačkih valjaka, da ne uvlači prašinu unutra?

To je teško naći.Ja sam pokušavao dok sam imao Zmaj adapter ali bezuspešno.Trpali smo mast unutra u kućišta ali to nije nikakvo rešenje, opet uđe prašina i kroz vreme zablindira sve.

Tako sam i ja odradio prošle godine ali džabe posao kad prašina učini svoje. Treba to uraditi po ps pa očekivati da to malo više traje ovako je kratkog veka.

Tu idu i one bakarne pločice ili kako se već zovu ali tek njih ne možeš nigde naći.Poprilično loš sistem.

Da ide ulje unutra ne bi nikada bilo problema dok ovako non stop strepnja da li će se otkinuti kajla ili zajesti osovinica i stati otkidački valjak.

Јуче сам баш на адаптеру мењао осовинице и лежајеве на два пара ваљака,јбг кад се на време уради није проблем ови код мене су се ударали Малте не предходни власник је само гасирао...Ова друга два пара као пушка.

Nisam nikad rastavljao da bi znao kako izgleda unutra,ali po katalogu na slici mislim da moze,zavisi gde je mazalica postavljena.

Tako sam i ja odradio prošle godine ali džabe posao kad prašina učini svoje. Treba to uraditi po ps pa očekivati da to malo više traje ovako je kratkog veka.
Neznam da li vredi napuniti silikonom te platne gde ide filc ali predhodno namazati osovinice mašću da se silikon ne zalepi za njega isto i ležaj, silikon kad se stvrdne neće dozvoliti ulazak prašine.

Filca ima u termometal Ada, bar je bilo.

Termometal nema zvao sam ih, rekli su mi da nadjem stari šešir i da od njega napravim

Pa mislim da bi guma tu kratko trajala jer se tu okreće osovina valjka pa bi se grejalo.

Nazad
Vrh