Zmaj berači kukuruza

Kako upariti tj.pravilno sloziti okidacke valjke?
Imal neko da mi to dobro pojasni, gledam ovaj moj berac i sve mi se cni da jedna strana nije kako treba slozena ali nisam neki stucnjak pa da mogu biti siguran

Ako imaš Uputstvo za rukovanje i održavanje tamo ti je detaljno opisano i naslikano ,ako nemaš verovatno možeš naći ovde na forumu u .pdf formatu.

Poslednja izmena:
Ako ti nije problem izmjeri koliko je razmak izmedju ona dva kucista prednjih nosaca, u uputstvu stoji da se rasire maximalno do 38 mm, da li je kod tebe razmak jos visi?

Pa ako ih skroz rasiris radice skroz suprotno od toga sto ti kazes, mozda mislis da ih skupis? Inace valjci dole trebaju biti uzi a gore siri, ne znam napamet koliko tacno al mislim da je tu negde oko 35mm
Odg. se odnosi na Zoranov post

Pa ako ih skroz rasiris radice skroz suprotno od toga sto ti kazes, mozda mislis da ih skupis? Inace valjci dole trebaju biti uzi a gore siri, ne znam napamet koliko tacno al mislim da je tu negde oko 35mm
Odg. se odnosi na Zoranov post
Valjda si mislio na okidacke ploce one tako trebaju biti podesene a okidacki valjci u uputstvu za njih stoji da max se rasire 38mm e sad mene interesuje jel ko isao vise od toga tj skroz da ih rasiri

Jedna dobra caka za čistije branje i bez zagušenja . Valjke šteluješ zavisno od većine sorte koje bereš u toku godine , ove godine malo skupi zbog tanje stabljike. Otkidne ploče treba da budu raširene 70% od veličine klipada, čistije bere i obavezno u samom vrhu otkidnih ploča brusilicom iseći 10 do 15 cm dužine i 3 cm širine svaku ploču pa zavari na ocečen deo armaturu kao što je fabrika radila . Mnogo manje lista i komušine odlazi na komušački sto a više prolazi kroz otkidne oklagije. Uglavnom brzinu traktora prilagodio da otkida klipove na 60 % dužine otkidnih ploča tako da privodni lanci nose samo klip.

Nazad
Vrh