Zmaj berači kukuruza

Da li se vremenom trose i privodni lanci, rece mi jedan kolega da kako je stavio nove privodne lance da mu nekako brze i kvalitetnije vuce kukuruz, ja nekako nemogu da vjerujem da se one tzv.kuke na lancima skidaju i da bi novi lanci osetno bolje radili taj posao.
Meni se desava da mi samo jedan lanac u sezoni nekoliko puta spadne pa sam ga svakako mislio zamenit ali cu uzet i drugi pa bas da vidim imal kakve bitne razlike u odnosu na drugi par lanaca.
Za koliko novaca se kod vas mogu kupiti ti privodnii lanci?

Imal kakve razlike u kvalitetu, ako neko zna neka mi kaze od kog proizvodjaca bi to bilo najkvalitetnije premda znam da nema to u onom kvalitetu sto su dosli na beracu ali verovatno i nemamo nekog izbora?

7.50 - 16 su gume za zmaj 214? Toliko su stare i pojedene da se ne vidi lepo broj.

Jedna ispustila dusu pa da kupim novu.

Na 2-3 cm je od lima.Da li je izvodljivo felnu da okrenem kontra?
Srce felne je vise unutra.

Tako bi dobio koji cm.

Na koliki razmak najbolje obavljaju posao beracki valjci, koliko da ih rasirim?
Kod mene nekako ti beracacki valjci obaraju cesto kukuruzovinu,nema ono da samo provuku dole stabariku i da pri tom klip samo udari od okidacke ploce,
Kako da pravilno nastelujem te valjke, jel mi mozre neko pomoci da vec jednom resim problem a u pitanju je Zmaj 223

Na koliki razmak najbolje obavljaju posao beracki valjci, koliko da ih rasirim?
Kod mene nekako ti beracacki valjci obaraju cesto kukuruzovinu,nema ono da samo provuku dole stabariku i da pri tom klip samo udari od okidacke ploce,
Kako da pravilno nastelujem te valjke, jel mi mozre neko pomoci da vec jednom resim problem a u pitanju je Zmaj 223
Nije problem ni u tebi ni u beracu najveci je problem u debljini stabljike kukuruza i u razmaku jedna od druge,par mi se puta desilo da na njivi stelujem,donje sire a gornje otvaranje uze za do 5mm,treba da zapne valjak da je otkine i ostavi klip a tarup odradi svoje,mada to je slucaj kod mene,javice se neko pametniji da bolje pojasni

A da li sta dobijam time da zamenim onaj dupli lancanik sto pokrece privodne lance, on je dosad radio na lancaniku od 22 zuba a moze se prebaciti i na lancanik od 18 zuba,

Nazad
Vrh