Zmaj berači kukuruza

Cekajte malo,ja sam bio pitao za tarupiranje koje mi je nesto losije kad idem tj.berem brze i covek mi pominje kontra noz,e sad ja znam za te tzv. nozeve brisace koji znamo cemu sluze i nemislim da oni imaju kakve veze sa onim sto sam ja pitao ali gosn Montoja mi napisa da se kontra noz nalazi na poprecnoj gredi tarupa a ovo je nesto drugo i na nekom drugom mjestu nevezano za tarup

Danas sam prodao mog Zmaja 214 clanu Cika Jova,nadam se da ce ga dobro posluziti kao i mene sto je sluzio,pregledali smo ga celog,probali u radu,sad jos preostaje da se Jovi sto brze otplati i sto bolje sluzi. :ppozdrav:

dobar berac kod mene nije ni usao u njivu a vec ima u bunkeru kukuruza koji stoka rado jede :bravo: i to zp427

sutra ce se valjda moci u njivu makar 1 krug, danas je bilo prevlazno :osmeh:

Cekajte malo,ja sam bio pitao za tarupiranje koje mi je nesto losije kad idem tj.berem brze i covek mi pominje kontra noz,e sad ja znam za te tzv. nozeve brisace koji znamo cemu sluze i nemislim da oni imaju kakve veze sa onim sto sam ja pitao ali gosn Montoja mi napisa da se kontra noz nalazi na poprecnoj gredi tarupa a ovo je nesto drugo i na nekom drugom mjestu nevezano za tarup
Mora imati tj. svaki ima,lezi ispod i videćeš

Siguran si da Zmaj 223 ima taj noz?
Sutra idem u pretrazivanje te ako nadjem onda sledi skidanje i ostrenje

Evo malo da pomognem slikovito..... podvučen crvenim je kontra nož tarupa, zelenim su vijci

zmaj.jpg
[/IMG]

Berac je danas i proban sa 560,prvi utisak je odlican,imam samo reci hvale. Kupljen je od Saleta Ratara,preko telefona je kupljen u 2 reci,licno nisam planirao dalju kupovinu beraca posle prodaje mog,ali bilo mi zao da propustim ovakvu priliku. Ko je u prolazu,nek svrati na cast. :ppozdrav:
proba.jpg

proba2.jpg

Njih 2 za 2 sata napunjene,vise me mucilo tehnicko vreme i uvratine koje sam okrajcio prema fergusonu i jednorednom beracu.

Ne vidim u cemu je problem s uvratinama, pogotovo s dvorednim beracem... Prodjes poprijeko koliko god puta trebas i samo teraj. Da sam u usluznom poslu pratio kako je tko sijao kukuruz i da berem uvratine onako kako je netko posijao to je da poludis. Sa SIP beracem jednoradnim kojem tocak viri na stranu i to siroka guma sam brao 8 prolaza poprijeko bez obzira da li je netko posijao 2 reda poprijeko, 4 ili 6... Jednostvno 549 i berac jesu okretna kombinacija ali u 4 reda uvratina se nikako ne mogu okrenuti. Opicis poprijeko, ides malo polakse i ne bi trebalo biti problema nikakvih.

Problem je sto je bilo ostalo samo 5 krugova,pa me mrzelo da okrajcim + "nova" masina,pa sam se uvezbavao. Uvek sam tako i radio,ferdzom i jednorednim mi je trebalo 4 masine.
Vlage nije bilo na pretek,sunce i vetar su isusili lisce za par sati,poceli smo oko pola 2 da beremo.

Nazad
Vrh