sova
Član
11206 je u pitanju, imam knjgu od z213, a rodjak od z214 i sve je isto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To se obicno radi kad traktor ima 1000 obr/min kardana, pa se onda prebaci berac na 720, pa mozde da ga vuce traktor (ako ima dovoljno snage) na oko 1400-1600 obr/min. motora.
Ako je na 540 i traktor i berac, treba veci broj motora, da bi postigao dovoljan obrtaj beraca.
Ako je berac na 540 a traktor na 1000 motor (bi trebalo da) radi na malim obrtajima - to ne godi traktoru. Ako se povecava obrtaj motora, raspadose berac.
Zato je ovo najbolja varijanat: berac na 720, a traktor na 1000, pa motor moze da radi na 1400-1500-1600 (sto je optimalno i za traktor (motor) i za berac).
kada je kardan u gornjoj osovini na gornjem zupcaniku berac sporije vrti ,cim prebacite kardan na donji zupcanik berac vrti mnogo brze ,tj. gonji je 540o/min. a donji 720o/min.Auu sta ti sve napisa a mene interesuje samo jedno kako i gde podesiti berac ako je broj obrtaja kardana na traktoru 720.
Kad sam kupio traktor bio je fabricki valjda na 540 posle je jedan majstor izvadio neki zupcanik i ubacio neku duzu osovinu kardansku valjda i tim je valjda povecana brzina obrtaja e sad me zanima kakva podesavanja treba odraditi na beracu?
Auu sta ti sve napisa a mene interesuje samo jedno kako i gde podesiti berac ako je broj obrtaja kardana na traktoru 720.
Kad sam kupio traktor bio je fabricki valjda na 540 posle je jedan majstor izvadio neki zupcanik i ubacio neku duzu osovinu kardansku valjda i tim je valjda povecana brzina obrtaja e sad me zanima kakva podesavanja treba odraditi na beracu?
Mi kada smo bili trazili mogli smo samo polovno da nadjemo novih nije bilo jedino mozda se raspitati kod ovih sto prave delove?!Ja cu danas ici u Kisac u Alz-metal pa mogu tamo da ti pogledam dali ima i posto su!Nije valjda da niko ne pravi takvo kuciste?
Kuciste od osovine od komusaljki.
Da li je ovakvo i kod ostalih zmajeva beraca?
Inace je od k2.
Sada sam stigao iz Alz-metala i trenutno nemaju kucista ali kaze da bi vec iduce nedelje trebalo da ih bude,a cena prava sitnica 10evra po komadau!Ajd vidi pa javi.
Pogledacu ja kod termometala i u agroprofil.
Skido danas, lufta ima svugdje po "malo", ali na šeskantu onom sto tjera te valjke najvise zupcanik se pomjera, ni sam ne znam šta da sada radim, na kajlama nema lufta izbijo sam to danas jedino tamo, vidit cu ujutro sta cuVerovatno su ti zubčanici na valjcima dobili luft na kajlovima pa sad ugao sprezanja nije dobar...
moraš skinut valjke...