Zmaj berači kukuruza

Nije isto kuciste drugacijeg su oblika jer na K2 je osovina 25mm,a kod 22x je 30mm. Mi kada smo imali K2 to nam se bilo razjelo pa je otac piksnovao na strugu i tako je radio,a verujem da i dan danas radi tako.
svi zmajevi beraci imaju precnik osovine 25mmjjedino stariji modeli imaju caure ,a noviji imaju kuglicni lezaj 6205EES.nisam stoposto siguran,ali mislim da stariji modeli z 221 imaju caure,a noviji imaju vec lazajeve ili sa jedne strane lezajeve a sa jedne caure...
@ kis,mislim da imam par odlivaka tog kucista,mogu da pogledam sutra ako ti to odradi posao.

svi zmajevi beraci imaju precnik osovine 25mmjjedino stariji modeli imaju caure ,a noviji imaju kuglicni lezaj 6205EES.nisam stoposto siguran,ali mislim da stariji modeli z 221 imaju caure,a noviji imaju vec lazajeve ili sa jedne strane lezajeve a sa jedne caure...
@ kis,mislim da imam par odlivaka tog kucista,mogu da pogledam sutra ako ti to odradi posao.
Ako nije problem,pogledaj.
Od termometala sam dobio obecanje da imaju,u ponedeljak idem tamo da vidim.

Ok što da ne ja sam samo naveo primer koliko zuba ima lančanik koji sam ja stavio
@KR danas na vašaru u Temerinu sam pitao za kućište što si postavio sliku firma je bila iz Ade a cena je 600 dindži

Ok što da ne ja sam samo naveo primer koliko zuba ima lančanik koji sam ja stavio
@KR danas na vašaru u Temerinu sam pitao za kućište što si postavio sliku firma je bila iz Ade a cena je 600 dindži
a neko ovde po forumu kaze da mora da bude sa neparnim zubima,zbog toga sam ti reko da sam stavijo sa 22 zuba da li je dobro

Nema to veze sa parnim ili neparnim ti postavljaš lančanik sa onoliko zuba koliko tebi odgovara za tvoje uslove rada i za traktor kojim ga vučeš

Trebao bi da radim komusace na beracu koje su gume najbolje? Zvao sam Tip-Top i oni mi kazu za one stancovane od traka da su najlosije nude mi neke is jednog dela sta mislite i vasa iskustva koje da mu metnem?:ppozdrav:

Mi smo imali na beracu te stancovane, radile desetak sezona po 5-20 jutara/sezoni (berac je jednoredni). Sad (prosle sezone) su zamenili u Tip-Top za te od jednog dela (to su preporucili). Zasad (jedna sezona nije merodavna) izgledaju odlicno. (Bas i nisam nesto pomogao ::prica:: :ppozdrav:).

Ja uzeo iz tip-topa iz jednog dela oberemo za sezonu oko 20 hektara i posle odradjene dve sezone izgledaju sasvim dobro, i kad budem resio da ih menjam , a menjacu ih pre necu da cekam da bas teraju do kraja uzecu opet takve.

posto je kod mene na beracu neko remenice od tarupa prepravio na 2 kanala umjesto 3,zanima me jel bi to moglo ic preko 2 remena 25x1950 ili eventualno 22x1950 ili moram trazit remenice s 3 kanala i trozilni remen stavljat?

posto je kod mene na beracu neko remenice od tarupa prepravio na 2 kanala umjesto 3,zanima me jel bi to moglo ic preko 2 remena 25x1950 ili eventualno 22x1950 ili moram trazit remenice s 3 kanala i trozilni remen stavljat?
Mozes slobodno ici na dve remenice i na K2 su isle dve remenice na pogon tarupa bez ikakvih problema.

- - - - - - - - - -

Tomo metni mu livene.
Cije mi preporucujes da su najbolje da nelutam mnogo?

za dvoredni berac 221 remenica za tarup krupni nutovi ide siroki nazubljeni remen GDE MOZE DA SE PRONADJE

Nazad
Vrh