Zmaj berači kukuruza

ja kolko znam 214 niski berac i razbodnik kipe je u traktoru za prebacivanje kipovanje ili podizanje i spustanje beracke sekcije.prilikom kipovanja 214 kos dize prvo u vis pa kipuje ,a213 je visoki i kipuje tako sto prvo odvoji elevator klipa u zadnji polozaj pa kipuje.za rucno kipovanje prvi put cujem,a212je imao rucno kipovanj tj.otvore se vrata na kosu i izgura se nogama.poz.:ppozdrav:

Slabo stojis sa tom tematikom,214S je mali i nizak a 214 je iste visine kao i 213..............

Zmaj 214

Zmaj 214S

- - - - - - - - - -

Slika pumpe za rucno kipovanje na 214

moguce je ,pre par dana komsija uzeo zmaj 213 visoki a moj je niski 214s.nisam imao prilike da vidim 214 izbliza.a pre toga sam imao 212.u svakom slucaju hvala na ispravci,poz.:osmeh:

kako se može ubrzati berač zmaj 212????

jer je predviđen da radi na 720 obrtaja, a ja bi htio da radi na 540......koliko vidim, jedino u reduktoru, ako ima mogučnost da se zamjenu zupčanici kao kod dvorednog, ili prije tog glavnog reduktora napraviti jedan lančani prijenos, pa ga tu ubrzati????

jel ima nekih drugih rješenja?

kako se može ubrzati berač zmaj 212????

jer je predviđen da radi na 720 obrtaja, a ja bi htio da radi na 540......koliko vidim, jedino u reduktoru, ako ima mogučnost da se zamjenu zupčanici kao kod dvorednog, ili prije tog glavnog reduktora napraviti jedan lančani prijenos, pa ga tu ubrzati????

jel ima nekih drugih rješenja?

212 ima samo kardan direkt na reduktor, lepo napravis kao na 214 preko lancanika prenos i eto ubrzanja

Ako hoces dugotrajnije resenje , poskidas nozeve pa kod dobrog kovaca na pokivanje ,ako hoces brze ali i kratkotrajnije onda brusilicom moze i na licu mesta.

Uh ko ce ih onolike odvrnut plus sto je jako tesko naci dobrog kovaca,kud ne smislise neki laksi sistem za skidanje istih tipa kao kod rotacionih kosacica

Dali su ovi berački valjci dobro ufazani, i dali neko zna kako se to uvodi u fazu

I dali ovi novi treba da se nešto dorađuju nekako su mi jako tubasti napred dali to tako treba

hvala unapred:ppozdrav:

Malo je mutna slika ali mislim da ovaj levi okidač treba za jedan zub da ide dole ili desni za jedan zub gore, ovako sa slike izgleda kao da se dodiruju oštrice okidača.

da li mi netko može reći dimenziju gume komušačkog valjka za jednoredni zmaj 212, hitno mi je

trebam promjer osovine, vanjski promjer, htio bi uzeti gume iz jednog komada, pa me zanima koliko ih komada trebam????

- - - - - - - - - -

212 ima samo kardan direkt na reduktor, lepo napravis kao na 214 preko lancanika prenos i eto ubrzanja

nakraju sam našao u katalogu, da on ima u reduktoru prijenosni omjer 1:1.....jedino da se naprave 2 nova konusna zupčanika.......al to nije jeftino, pa ta opcija otpada......druga je da napravim kako kažeš da je na 214, pa ako može slika, iako pretpostavljam o čemu se radi, da napravim prije reduktora jedan lančani prijenosnik koji bi ga ubrzao......

malo posla pred branje, za ove kišne dane.....probat ću zamjeniti gume na valjcima......nadam se da će biti dobre, na oko neizgledaju loše......

Nazad
Vrh