Ljudi potrebna mi je mala pomoc oko kupovine beraca,danas sam putovao za suboticu i u prolazu stadoh da vidim jedan berac,pa bi mi trebala pomoc i utisak clanova koji isti berac imaju ili se razumeju u njega,jer sam za berace skoro pa duduk,nemojte zameriti ako negde upotrebim los termin ili tako nesto,situacija je sledeca,berac je zmaj 222 RM(valjda),1981 god,sa par izmena-montiran je lak tarup sa lezajevima,ima neko prosirenje na levoj osovini da guma ne gazi red kukuruza.Od radova na njemu bilo je:menjane su komusaljke(gumice),lezajevi pretprosle godine,zamenjeni su privodni lanci,tarup sa lezajevima,ono glavni kaisevi pored bunkera i lanci,lanac elevatora.Gledao sam kukuruz koji je radio,jako dobro komusa.
Od stvari koje bi se morale zameniti su:sva tri krsta kardana su bas losi,creva za hidrauliku su popucala i nece bas dugo,ona zadnja dva manja kaisa kada se podigne poklopac su gotovi,farba mu je bas OCAJNA,na dosta mesta je varen i radjena su pojacanja (bunker,ruda,jedan deo na sasiji kod onih velikih kaiseva),na dosta mesta bi trebalo zavariti heder ili kako se vec zove lim gde uvlaci stabljiku,curi semering na reduktoru,posto mu curi ulje,vlasnik mu dodaje tavatnu mast,ne moze da odvrne onaj cep za dosipanje ulja,pa se poklopac kucista drzi na dva srafa,odvrnuo mi ih je i gledam zupcanike izgledaju odlicno,nije ubrzavan i nista slicno,jedini veliki problem kaze da je imao sa teskim tarupom,navodno od kad je zamenjen lakim vise ne.
Kada se upali,ja ne cujem neke cudne zvukove lezajeva, lanaca,mada se bas cuju vibracije razno-raznih limova,da li je to mozda sto su limovi napred popucali na vise mesta ili to tako treba ne znam,ventilator ima,radi.
Oni traze za njega 3400 e,s tim sto mislim da bi mogla i morala ici malo doleza koju stotinu e,pa da li bi neko na osnovu ovoga sto sam rekao i slika koje sam uspeo da slikam mogao da mi kaze da li bi se isplatilo uzeti ovo i srediti ga malo,nemam nameru da radim s njim vise od svojih 18 jutara i mozda jedno najvise 10-20 jutara tudjeg,evo kako to izgleda na slikama,mozda nisu bas najbolje:
Ne mogu vise slika da ubacim u jedan post,pa ako mogu moderatori da ih spoje.