topalovic
Moderator
Odakle si uzeo pogon za levator i koliko vremena si potrosio na prepravke ,jesi koristio delove sa nekog rashodovanog beraca...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odmah iza reduktora uzet je pogon za elevator.Po mom misljenju malo sam ga ubrzao,ali nista drasticno.Radio sam ga 15dana po 12sati dnevno sa jos jednim pomocnikom(komsijom).Uopste nije jednostavno,imalo je trenutaka kad sam razmisljao da odustanem i sve oteram na otpad i hvala bogu uspeo sam da ga zavrsim.Prvo izlazenje na njivu i probni rad me je odusevio.Neznam dali si video na slici komusacki sto je ubrzan tako da sada na 1300obrtaja sa 558 radi perfektno.Veci gas nema potrebe ni u najguscim kukuruzima.Ima njiva u kojima sam sve radio prvom brzom na 1300obrtaja i nema vise nikakvih zagusenja.Odakle si uzeo pogon za levator i koliko vremena si potrosio na prepravke ,jesi koristio delove sa nekog rashodovanog beraca...
NA@ poprecna sipka pomaze dosta, ja je ugradio i slikacu sutra da ti pokazem. Hoce i dalje da gomila ali dosta manje, celi struk odlazi dole
ta poprecna mmotka je moj patent , pazi sta radiss znass,
ona pomaze kad je visok kukuruz i kad se stabljika lomi kad krene na dole, i to radi odlicno
a sto se tice onog lisca koje pada kod tocka, tu motka ne pomaze ,a to i ne smeta nesto .
Kad krenes kuci ocistis i teras ..
Ovde su svi okrenuli smer tarupa a ima i onih koji su okrenuli smer ali noževe nisu.Ala to tarupa,ko nogom.
krecar dali ta poprecna motka ne pravi problema kada podjes brze[to jest prvom brzom] ne obara li stabljike napredta poprecna mmotka je moj patent , pazi sta radiss znass,
ona pomaze kad je visok kukuruz i kad se stabljika lomi kad krene na dole, i to radi odlicno
a sto se tice onog lisca koje pada kod tocka, tu motka ne pomaze ,a to i ne smeta nesto .
Kad krenes kuci ocistis i teras ..