Zimsko Prskanje

Tema je zimsko prskanje a krecana je u drugoja temi :haha: :haha: :haha:

Da ne idemo u off :D

Citat Dragojla
Izvini moram da kazem u vezi prskanja, zasto da ide bakrom, pre rezidbe pa kada oreze opet sa bakrom, ko to jos radi, znas koji je to posao, trositi preparat hemiju na grane koje ces sledeci dan da oseces, pa ponovo opet da radis istu stvar dupli tosak u tako kratokom periodu nema nikakakv efekat prskati bakar dva puta....

Bakar ide u jesen plavo prskanje posle opadanja lista, drugo sada u martu sa mineralnim uljima-galmin,ogriol,belol, belo ulje i dr....
Znaci u fazi mirovanja u vocu se koristi maksimalno 2 puta...

Sto se tice kreca+sumpor+so, najbolja kombinacija za jesen posle plavog prskanja...

Sto se tice rezidbe slazem se treba pratiti uzgojni oblik, ali i samu kondiciju vocke, i po tome odrediti jacinu rezidbe...

Ma naravnol ,greska u koracima, covek rece da je "sisao" neke sadnice zimus..tako da ima smisla sto sam napisao... pa niko nije luda da prska pa reze pa opet prska.... tako da si ti to lepo primetio,ali nisi do kraja procita njegov predhodni post

S postovanjem

Pa bilo kako da rezes, moras to uraditi sa nekim smislom, gledati u kakvoj je kondiciji biljka i sl! To je prvi korak u tom ciklusu!

dfiskal je napisao(la):
Citat Dragojla
Izvini moram da kazem u vezi prskanja, zasto da ide bakrom, pre rezidbe pa kada oreze opet sa bakrom, ko to jos radi, znas koji je to posao, trositi preparat hemiju na grane koje ces sledeci dan da oseces, pa ponovo opet da radis istu stvar dupli tosak u tako kratokom periodu nema nikakakv efekat prskati bakar dva puta....

Bakar ide u jesen plavo prskanje posle opadanja lista, drugo sada u martu sa mineralnim uljima-galmin,ogriol,belol, belo ulje i dr....
Znaci u fazi mirovanja u vocu se koristi maksimalno 2 puta...

Sto se tice kreca+sumpor+so, najbolja kombinacija za jesen posle plavog prskanja...

Sto se tice rezidbe slazem se treba pratiti uzgojni oblik, ali i samu kondiciju vocke, i po tome odrediti jacinu rezidbe...

Ma naravnol ,greska u koracima, covek rece da je "sisao" neke sadnice zimus..tako da ima smisla sto sam napisao... pa niko nije luda da prska pa reze pa opet prska.... tako da si ti to lepo primetio,ali nisi do kraja procita njegov predhodni post

S postovanjem

Ok nema veze kada ih je sisao zima je zima, prvo prskanje u godini posle rezidbe jeste zimsko ili ti rano prolecno prskanje, sa mineralnim uljem + bakar...tako da dva puta praska bakar nema smisla nikako...
Post je spojen: [time]Wed Mar 9 09:02:53 2011[/time]

@Dragojlo

da jednu te istu priču o zimskom prskanju počnemo minimalno da naplaćujemo, dosad bi Gruber bio smešan za nas, i njega bismo zajebali! :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

Danas sam pitao ljude sa instituta i kazu da prskam slobodno za vikend.Da nije rano?Neznam ko od vas ima kajsije pa da mi odgovori da li zimsko prskasnje kajsija u drugo godini da obavim obicnom prskalicom ili ledjnim atomizerom.To mislim zbog potrosnje preparata jer se puno gubi atomizerom , nema lista a vocke nisu jos velike pa preparat pola ide u prazno.I jos,koliko je opasno prilaziti blizu atomizerom kajsijama u cvetu,t.j sa koje razdaljine prskati?Prosle godine sam primetio da atomizer neke cvetove oduva?!Imam ciffareli atomizer,jak i snazan,17 metara horizontalni domet a 12 vertikalni. :sta:

pele je napisao(la):
Danas sam pitao ljude sa instituta i kazu da prskam slobodno za vikend.Da nije rano?Neznam ko od vas ima kajsije pa da mi odgovori da li zimsko prskasnje kajsija u drugo godini da obavim obicnom prskalicom ili ledjnim atomizerom.To mislim zbog potrosnje preparata jer se puno gubi atomizerom , nema lista a vocke nisu jos velike pa preparat pola ide u prazno.I jos,koliko je opasno prilaziti blizu atomizerom kajsijama u cvetu,t.j sa koje razdaljine prskati?Prosle godine sam primetio da atomizer neke cvetove oduva?!Imam ciffareli atomizer,jak i snazan,17 metara horizontalni domet a 12 vertikalni. :sta:

Naravno ako i ako nema mnogo mozes sa ledjnom pumpom to da odradis, sto se tice atmizera cifareli, neznam koliki ti to gas cepas kada prskas, ako su manja stabla ne mora se uvek ici punim gasom ako nema potrebe, ako je fina magla zasto praviti veliki vetar, i naravno, kad atomizerom prskas moras naci optimalnu daljinu a prema jacini gasa, da onaj najsiri oblak magle pogadja pas stablo gdje treba ni daleko a ni preblizu, u svakom slucaju treba biti sto je dalje moguce zbog kontakta sa hemijom. Ako ti recimo magla iz atomizera prolazi kroz krosnju na drugu stranu znaci izmakni se ili smnaji gas.
Post je spojen: [time]1299702713[/time]

da jednu te istu priču o zimskom prskanju počnemo minimalno da naplaćujemo, dosad bi Gruber bio smešan za nas, i njega bismo zajebali! :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

Nista otvoricemo devizni racun i polako :ppozdrav: :haha:

Onda cu uraditi sa obicnom ledjnom,mada ce duze trajati,500 komada...

pele je napisao(la):
Da li treba jos malo sacekati sa prskanjem,dok pupoljci ne pocnu da bubre.Vocnjak-maheri Fruitboy i Dragojlo,moze li vase misljenje?

Ja planiram posle 15-og marta, inace uvek tada i prskam , to je druga polovina marta...i nema greske :D

inace do nedelje najavljuju +15 i vise, u ponedeljak slaba kisa, tako da cu najverovatnije tamo 16,17,18... da zavrsim

Bice bice hvala Bogu, evo iza nedelje najavljuju +18 :cool: :cool: :cool: ::svaka cast::

Hemija je spremna,atomizer...danas sam granje izvukao iz vocnjaka na gomilu da se spali...

Pa iza nedelje ce zimsko prskanje da se radi

Kod mene je samo blato na sirinu krosnje gdje je frezano, a medjuredno je trava...

Ali iza nedelje ce osusiti sigurno to je jos 4-5 dana i to je to :D

Ja cu u subotu prskati,mada jos gazim po snegu ali bolje i to nego po blatu.Neverovatno,juce sam prosao pored Sremske Mitrovice i njive suve,nigde snega,mogu vec da sredjuju vocnjake.Mislim da ipak treba iskoristiti ovaj lep vikend!

Danas sam kupio Palvo ulje i Cipkord, a u vise apoteka nisu imali Galmin uz obrazlozenje da ga Galenika ove godine nece isporucivati, dok sam isti pronasao u jednoj apoteci sa isteklim rokom trajannja, pa da Vas UPOZORIM da obratite paznju na rok trajanja
Post je spojen: [time]1299854815[/time]

Nazad
Vrh