Dragojlo
Član
Tema je zimsko prskanje a krecana je u drugoja temi
Da ne idemo u off
Da ne idemo u off
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dfiskal je napisao(la):Citat Dragojla
Izvini moram da kazem u vezi prskanja, zasto da ide bakrom, pre rezidbe pa kada oreze opet sa bakrom, ko to jos radi, znas koji je to posao, trositi preparat hemiju na grane koje ces sledeci dan da oseces, pa ponovo opet da radis istu stvar dupli tosak u tako kratokom periodu nema nikakakv efekat prskati bakar dva puta....
Bakar ide u jesen plavo prskanje posle opadanja lista, drugo sada u martu sa mineralnim uljima-galmin,ogriol,belol, belo ulje i dr....
Znaci u fazi mirovanja u vocu se koristi maksimalno 2 puta...
Sto se tice kreca+sumpor+so, najbolja kombinacija za jesen posle plavog prskanja...
Sto se tice rezidbe slazem se treba pratiti uzgojni oblik, ali i samu kondiciju vocke, i po tome odrediti jacinu rezidbe...
Ma naravnol ,greska u koracima, covek rece da je "sisao" neke sadnice zimus..tako da ima smisla sto sam napisao... pa niko nije luda da prska pa reze pa opet prska.... tako da si ti to lepo primetio,ali nisi do kraja procita njegov predhodni post
S postovanjem
pele je napisao(la):Danas sam pitao ljude sa instituta i kazu da prskam slobodno za vikend.Da nije rano?Neznam ko od vas ima kajsije pa da mi odgovori da li zimsko prskasnje kajsija u drugo godini da obavim obicnom prskalicom ili ledjnim atomizerom.To mislim zbog potrosnje preparata jer se puno gubi atomizerom , nema lista a vocke nisu jos velike pa preparat pola ide u prazno.I jos,koliko je opasno prilaziti blizu atomizerom kajsijama u cvetu,t.j sa koje razdaljine prskati?Prosle godine sam primetio da atomizer neke cvetove oduva?!Imam ciffareli atomizer,jak i snazan,17 metara horizontalni domet a 12 vertikalni.
FruitBoy je napisao(la):@Dragojlo
da jednu te istu priču o zimskom prskanju počnemo minimalno da naplaćujemo, dosad bi Gruber bio smešan za nas, i njega bismo zajebali!
Da li treba jos malo sacekati sa prskanjem,dok pupoljci ne pocnu da bubre.Vocnjak-maheri Fruitboy i Dragojlo,moze li vase misljenje?pele je napisao(la):Danas sam pitao ljude sa instituta i kazu da prskam slobodno za vikend.Da nije rano?Neznam ko od vas ima kajsije pa da mi odgovori da li zimsko prskasnje kajsija u drugo godini da obavim obicnom prskalicom ili ledjnim atomizerom.To mislim zbog potrosnje preparata jer se puno gubi atomizerom , nema lista a vocke nisu jos velike pa preparat pola ide u prazno.I jos,koliko je opasno prilaziti blizu atomizerom kajsijama u cvetu,t.j sa koje razdaljine prskati?Prosle godine sam primetio da atomizer neke cvetove oduva?!Imam ciffareli atomizer,jak i snazan,17 metara horizontalni domet a 12 vertikalni.