Zimsko Prskanje

Ma prodavci uvek lazu, ako nemaju neki prozivod koji trazis, odamh se vade na foru, e to vise ne prozivode, e to je zabranjeno ovo ono... i naravno uvek gledaju da na pocetku sezone uvale artikle sto su ostali iz prosle godine koji su pred istek roka ili su vec istekli svi rokovi...pa onda i ide ova prica gore...dakako da treba otvoriti cetvere oci kod kupovine hemije pesticida bilo koje vrste...
Post je spojen: [time]1299855496[/time]

evo ovde ima i novi programi zastite 2011 galenika fitofarmacija

http://www.fitofarmacija.rs/Portals/27/Publikacije/program zastite 2011.zip

http://www.fitofarmacija.rs/Portals/27/Publikacije/ZASTITA KOSTICAVIH VOCNIH VRSTA 2011..pdf

Ja sam hobi vocar na 20 ari. Pitao bih vas da li crveno ulje ide samo ili sa necim da mesam.Imam 10 ari sljiva a na drugi deset kruske,jabuke,tresnje,maline,vinove loze,kajsije i visnje.Da li mogu sve da prskam sa crvenim uljem? :ppozdrav:

Sta da se radi, imam dava Plava ulja i jedan od ranije Galmin kojima cu dodati Cipkord, pa cu sada tako isprskati samo da se vreme prolepsa i da nema blata, a dogodine na vreme cu kupiti hemiju

srdjan žorž je napisao(la):
Ja sam hobi vocar na 20 ari. Pitao bih vas da li crveno ulje ide samo ili sa necim da mesam.Imam 10 ari sljiva a na drugi deset kruske,jabuke,tresnje,maline,vinove loze,kajsije i visnje.Da li mogu sve da prskam sa crvenim uljem? :ppozdrav:

mozes dodati jos 3% cipkorda crvenom ulju, tj. na 10l vode 3ml cipkorda, i mozes sve prskati...
Post je spojen: [time]1299864445[/time]

Tom galminu treba jos da dodaas bakar, bakar-oksihlorida 50 75g na 10l vode ili Cuprozina 35g ili funguran 75g ili bilo koji drugi...

Danas prskao plavim uljem. Neprijatna pojava je da se sretstvo u dodiru sa vodom zgrusava i potrebna je prava vecnost mesanja da bi se koliko-toliko rastvorilo. Da li je neko imao slicno iskustvo? U pitanju je pakovanje od 1 litar, proizvedeno u decembru 2010, danasnja temperatura u Somboru 8-10 stepeni.

Zanimljivo, i ja imam plavo ulje iz decembra 2010, pa iza nedelje cu da vidim kakao se rastvara u vodi i ovde cu da iznesem utiske...

Dragojlo je napisao(la):
10l vode 3ml cipkorda, i mozes sve prskati...
Post je spojen: [time]1299814045[/time]

Tom galminu treba jos da dodaas bakar, bakar-oksihlorida 50 75g na 10l vode ili Cuprozina 35g ili funguran 75g ili bilo koji drugi...

@dragojlo
Manje vina,manje vina :haha: :haha: :haha:
Tebe brate kao da placaju ovi iz Galenike covek ti napisao sta ima od preparata na lageru a ti ga savetujes da kupuje jos treba da dodaje bakar plavom ulju koje sadrzi 100gr po litru bakra :sta:

@radan
plavo ulje je Insekto-fungicid i nema potrebe da mu dodajes bilo sta ako imas dva pakovanja po litar to ti je dovoljno za 60ak litara smese za prskanje
Mislim da je ova tema elaborirana da nema gde vise ,radi se o jednom od najjednostavnijih tretmana sta ce da bude kad na red dodju monilija,ospicavost,sljivina osa pojima nemam.

koliko cu imati efekta ako sutra prskam sljivu bakaroksihlorid,galmin posto u sredu najavljuju mestimicne pljuskove?to je znaci 3-4 dana od prskanja do kise

kicca je napisao(la):
Dragojlo je napisao(la):
10l vode 3ml cipkorda, i mozes sve prskati...
Post je spojen: [time]четвртак, 10. март 2011. 07:27:25 CST[/time]

@dragojlo
Manje vina,manje vina :haha: :haha: :haha:
Tebe brate kao da placaju ovi iz Galenike covek ti napisao sta ima od preparata na lageru a ti ga savetujes da kupuje jos treba da dodaje bakar plavom ulju koje sadrzi 100gr po litru bakra :sta:

@radan
plavo ulje je Insekto-fungicid i nema potrebe da mu dodajes bilo sta ako imas dva pakovanja po litar to ti je dovoljno za 60ak litara smese za prskanje
Mislim da je ova tema elaborirana da nema gde vise ,radi se o jednom od najjednostavnijih tretmana sta ce da bude kad na red dodju monilija,ospicavost,sljivina osa pojima nemam.

Bolje citaj sta pise kolega, potpuno sam trezan :haha:, gdje ja napisah da u plavo ulje doda bakar...

Kad smo kod toga moze se u plavo ulje dodati jos bakra, sta je 100g/l naspram cuprozina 350g/kg koji se mesa sa galminom...i jos obavezno dodati cipkord u obe kombinace i plavom ulju i galminu.

A ako sada omanes bakrom eto i monilije i plamenjace i rdje....zato je ovo prskanje krucialno vazno za start sezone, posle samo pratis fenofaze razvoja i prska se pisacemo naravno...
Post je spojen: [time]субота, 12. март 2011. 04:54:34 CST[/time]

Bitno je da se on osusi dan dva i to je to, nevalja odmah pred kisu prskati, bolje posle kise, naravno da kisovito vreme automatski smanjuje ili ti skracuje delovanja nekog pesticida...

Sad sam gledao prognozu kad se ne slogira, od srede kisa i tamo za 18. mart najavljuju pad temperature do blizu nula...baba marta :udri: :zli:

http://www.freemeteo.com/default.asp?pid=156&gid=3204186&la=23

Mislim ako je ovako da cu da odgodim prskanje iza kise, a planirano je bilo za utorak sada, praticu dalje situaciju...nadam se da ce da omase ovu prognozu

danas oprskane sljivice. zanimalo me je koliko treba da bi delovalo prskanje,posto kazes dva dana orijentaciono,ja sam onda na konjicu. ali me zanima duzina delovanja (bakaroksihlorid,galmin,cipkord 20 ec) posto planiram kad krenu listovi da prskam sa natural plant antifreeze,pobice mi bakterije -toga se plasim
Post je spojen: [time]1299966915[/time]

Nisam ih ni ja probao, u juznom Tirolu ne bi radili orosavanje nego prskali ovim prirodnim antifrizom...

ne moze on zastiti od jacih mrazeva, mozda stepen dva uvrh glave

ma pusti dragojla,los je to covek. svasta sam cuo za njega i on sam kaze da krese cacanke,a ozenjen je i mnogo voli da se proserava.-ja cacanku krenem odozgo pa na dole kad kresem!juce sam kresao-danas cu kresati-u petak planiram da kresem ! jos kad pocne ono njegovo - savetujem ti da prvo kreses pa da prskas-a moze li obrnuto pitam ja vas,ko je jos prvo prskao pa kresao?! koliko ih je samo razveo ni on ne zna .nije ti to neki covek za komsinicu-ako se zbog nje raspitujes :nono:

Juce sam poceo da prskam kajsik,blato,haos.Poprskao samo 150 komada,nemoze se hodati.Danas pauza pa sutra ponovo.Crvenim uljem 3%.Ono je odlicno i zbog toga sto ga kisa tesko spira sa drveta,bukvalno kao pravo ulje.Neznam koliko je dobro rastegnuti pskanje na nekoliko dana,pogotovo zbog insekata,taman jedno zavrsis i posle par dana sa onog sto nisi oprskao predje na oprskano.Najbolje sve u jednom danu,naravno ko ima atomizer i traktor.

FruitBoy je napisao(la):
Dragojlo je sve, lekar, pekar, apotekar! :haha: :haha: :haha: :bravo:
luka kv je napisao(la):
ma pusti dragojla,los je to covek. svasta sam cuo za njega i on sam kaze da krese cacanke,a ozenjen je i mnogo voli da se proserava.-ja cacanku krenem odozgo pa na dole kad kresem!juce sam kresao-danas cu kresati-u petak planiram da kresem ! jos kad pocne ono njegovo - savetujem ti da prvo kreses pa da prskas-a moze li obrnuto pitam ja vas,ko je jos prvo prskao pa kresao?! koliko ih je samo razveo ni on ne zna .nije ti to neki covek za komsinicu-ako se zbog nje raspitujes :nono:

Sta reci dodjem Vam pivo :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Luka ako mi zena vidi ovo za cacanke ovde gotvo sam, zato nemoj da ih pominjes vise...

jest da sam danas ceo dan opet kresao cacanke, bilo i nesto krusaka i jabuka za promenu...

Sutra nastavljam...

A zimsko odgadjam za iza srede i kisa...sto je najgore pukao vetar tako da od prskanja nista...
Post je spojen: [time]недеља, 13. март 2011. 16:43:42 CDT[/time]
Juce sam poceo da prskam kajsik,blato,haos.Poprskao samo 150 komada,nemoze se hodati.Danas pauza pa sutra ponovo.Crvenim uljem 3%.Ono je odlicno i zbog toga sto ga kisa tesko spira sa drveta,bukvalno kao pravo ulje.Neznam koliko je dobro rastegnuti pskanje na nekoliko dana,pogotovo zbog insekata,taman jedno zavrsis i posle par dana sa onog sto nisi oprskao predje na oprskano.Najbolje sve u jednom danu,naravno ko ima atomizer i traktor.

Ma nema veze ako se koji dan razvuce prskanje nije problem, nece insekti preci nigdje pogotovo na ovo zimsko prskanje, kada ulje zalepi cipkord i bakar beze oni ko djavo od krsta od takve vocke...

Nazad
Vrh