Sloba31
Član
Pa ..ebiga , ako ja sutra oprskam a u nedelju padne kiša , koji sam ...urac prskao????
Ne brini. Dovoljno je da se osusi drvo od vode. Za to vreme ce usvojiti preparat. A ulje se ne skida tako lako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ..ebiga , ako ja sutra oprskam a u nedelju padne kiša , koji sam ...urac prskao????
Сетимо се претходног лета. Због обилних киша и узалудног прскања, произвођачи и увозници, су се ограђивали количином од 25 мм падавина а они који су као квалитетни 40 мм. Значи ако падне 25+ л/м² "џаба сте кречили"!Ili preciznije , koliko će ulja ostati na voću posle kiše?
Mislim da voćka nemora da napupi da bi bakar radio posao,on je tu a očisti pupoljak i rupice u kori u kojima prezimljvaju patogeni.Ja odlozio prskanje.Gledao danas pupove,sve to jos nekako nije ,,napupelo'' kako treba pa cu posle ovih najavljenih kisa,tamo prvih dana marta .Sutra idealno vreme ali sta da se radi.
Malo ti je to ulja treba 270 ml oko 2%Pa ljudi ja uradio, pa kako mu Bog da'... Isprskao danas. Kombinacija belo ulje "letol" oko 150 gr. na kantu i 50 gr. kuprozin . Kanta , plastična, leđna, 13-14 lit. "lela12" . Na dve lokacije, na prvoj 55 voćki ,od kojih 17 velikih (25-30 god) , ostalo male od 4-5 do jesenje sadnje otišle dve kante. Na grugoj lokaciji ,uglavnom šljive od 5-7 pa do jesenje sadnje ukupno 104 kom. otišla jedna kanta. Pa i ako sutra , opere malo kiša , ostalo mi je još za jednu turu , tamo pre kretanja vočki , sredinom marta...
Meni je ovo prvo zimsko prskanje i jako sam zadovoljan, kako je to odrađeno ,bez nekog napora , okupao sam svako drvce, pa valjda će vredeti...
Novi,
Mozes ako nemas drugu varijantu.Recept je isti 5kg kreca , o,5kg soli i o,25kg Sumpora..Bilo bi dobro da smesa odstoji nekoliko dana ..
Pozdrav !!