Bosonoga
Član
@encho ima li tvoj zetor ručno kvačilo kardana kao ovaj moj sa slika? Što se tiče cijena traktora, treba cijeniti ono što imaš i znaš kakvo je, jer danas je teško naći polovan traktor manjih para a da je u dobrom stanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isti princip sam i ja radio! Još tu gde uduvava vazduh ima pregrada taman stane plastična flaša od 2 litra, i imaš vruće vode ili ako staviš flašu sa čajem čaj je ceo dan kao sad kuvan..... Netreba ti termos!encho je napisao(la):Što se tiče tog grijanja ja sam sebi razveo od starih cijevi usisivača da ide na obje noge i u šoferšajbu da je suši,ako je zatvoren pozada radiš u maici kratkih rukava kada je zima
Ako ti je polugica dole onda prilikom pritiska na pedalu razdvaja samo lamelu vožnje ako ti je gore onda razdvaja i kardan.prilikom pritiska na pedalu prvo razdvaja lamelu vožnje pa tek kad stisneš dublje pedalu, onda razdvaja kardan
Ima i kod mene to kvačilo,super stvar prilikom košenja ili sušenja sijenaBosonoga je napisao(la):@encho ima li tvoj zetor ručno kvačilo kardana kao ovaj moj sa slika? Što se tiče cijena traktora, treba cijeniti ono što imaš i znaš kakvo je, jer danas je teško naći polovan traktor manjih para a da je u dobrom stanju.
Možeš ugraditi dva izvoda(jedan par ili ti jednu dvosmernu liniju izvoda) kipe koji rade potpuno nezavisno od poluga hidraulika i njima upravljaš sa onom manjom ručicom komande hidraulike, u jedan izvod daješ pritisak ulja povlačenjem na gore a u drugi izvod pritiskom na dole! Naravno kad daješ pritisak ulja na jednu stranu druga strana onda vraća ulje(spušta)savoris je napisao(la):kakvo je stanje pri dodavanju jednog eksternog razvodnika hidraulike kojim bi napajao prednju kasiku i neke dvoradne cilindre posto u katalogu vidim da ima neke opcije vezane za dvoradne cilindre
i zavisi li taj izvod koji bi koristio za napajanje razvodnika od polozaja poluga (kao kod IMTa) ?
Trebalo bi da radi kako ti je tibor napisao:savoris je napisao(la):ok hvala mityo
interesuje me imas li predstavu vezano za ovo kvacilo i ove poluge
A zašto ne funkcioniše neznam, verovatno nešto nije sklopljeno kako treba! Kad uključiš ručicu na dole onda se kvačilo lakše stiska nego kad je ručica gore... To bi trebao da primetiš prilikom probanja na ugašenom traktoru...tibor je napisao(la):Ako ti je polugica dole onda prilikom pritiska na pedalu razdvaja samo lamelu vožnje ako ti je gore onda razdvaja i kardan.prilikom pritiska na pedalu prvo razdvaja lamelu vožnje pa tek kad stisneš dublje pedalu, onda razdvaja kardan
, jel me ignorišete, ili niko nije ništa mudrovao u ovom smeru...abro je napisao(la):Potrebna pomoć, ,
imam potrebe za 4 izvoda hidraulike (kipa), trenutno imam 2, u pitanju je zetor 7245 pa me interesuje kako se to može rešiti i koliko bi to bolelo .
Najradije bi nešto u originalu, fabrički no dobri saveti su uvek dobro došli...