Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U koji traktor? Jel mu posebno hidraulik ili je isto ulje i za menjač?amac86rs je napisao(la):ja ya hidrauliku uzimam bas hidraulicno ulje hidrol i ono mi je redje i od sae 40, a kamoli od sae 80 i 90 koje vi spominjete
Sad sam ja malo u nedoumici jel ja gresim da ne sjebem nesto
U Torpedo RX 100-170 ide motorno ulje i u menjac i u hidraulik ali u manje TD 40-90 u menjac ide ulje SAE 90 a u hidraulik motorno ulje.pidikanac je napisao(la):neide u sve menjače i hidraulik sae 90 recimo torpedo koristi motorno ulje u menjač i hidraulik
ja u rusa za hidrauliku sipam hidraulicno (hidrol) ,u kombaj isto tako,u menjace SAE 80-90. Jel to valja il nevalja sad sam malo zbunjen . Ja mislim da to valjazorancile je napisao(la):U koji traktor? Jel mu posebno hidraulik ili je isto ulje i za menjač?amac86rs je napisao(la):ja ya hidrauliku uzimam bas hidraulicno ulje hidrol i ono mi je redje i od sae 40, a kamoli od sae 80 i 90 koje vi spominjete
Sad sam ja malo u nedoumici jel ja gresim da ne sjebem nesto
Hidraulično ulje jeste redje nego sae 40, ali nije predvidjeno za podmazivanje nego samo za hidraulik. Za podmazivanje zupčanika menjača se koristi hipoidno ulje.
Za traktore koji koriste isto ulje za menjač i hidraulik je napravljen kompromis, pa je nastalo ulje traktol 80.
Bosonoga mene zanima u kom položaju ti je ručica kada kosiš ako kosiš roto kosom i da li je ok ako je u krajnjem gornjem položaju ili u drugom?Bosonoga je napisao(la):Ja ga imam i meni je odličan. Troši isto kao i IMT 540, znači litar, dva više od IMT 539. Kvačilo mu je duplo, s time da mu je kvačilo kardana ručno. Odlično rješenje za balirke, freze, roto kose. Kočnice su mu jako dobre. Imaš tri položaja za hidrauličnu pumpu. Evo slika da ne pišem.
Dobar je za balirke i freze malo lošiji za roto kosu jer je 540 o/min kardana na 2000 motora, pa ga moraš gasirati.
Hidraulika radi bez problema bez kardana, ali znaju imati problem da malo seciraju zadnje poluge, znači spusti 4 cm digne. To je obično do gumica na klipu hidraulike ili do gumica na razvodniku. Još na hidraulici imaš ventili kojim reguliraš brzinu dizanja. Jako je okretan pošto je kratak i ima dobar ajnšlag.