Zetor

Da li su dizne proverene? Samo nagadjam ali po opisu pre bih radio dizne ili bosch pumpu i dizne da ne bude posle da sam dzaba krecio (i pregledao samo dizne/zamenio uloske dizni…).
Nisu dizne proverene, bice. Hvala.
Najjeftinije je poceti sa ac pumpom, probaj da izvvrnes crevo iza ac pumpe pa da vidis da li baca gorivo, probaj mozda cevi da popustis posle bos pumpe pa verglaj, moze biti dihtovanje filtera samoga, probaj da nadrukas drukalicu da bide jako tvrda...
Na taku sitnicu kao dihtovanje filtera nisam ni pomislio... drukalica je uvek bila drukana na jako tvrdo i eto..
Proveri i povratna creva, i te kako moze da kroz povrat vrati gorivo ako negde pusta vazduh dok je ugasen
Provericu ali verovatno cu da kupim skroz nov komplet i to ce onda da bude jos jedna stvar otklonjena a mozda i resenje, videcemo. Hvala

Неповратни вентил на Бош пумпи. Није скупо пар стотина динара,а ако и даље зеза онда пумпа код бошисте на ремонт.

Неповратни вентил на Бош пумпи. Није скупо пар стотина динара,а ако и даље зеза онда пумпа код бошисте на ремонт.
Ako mislite na onaj nepovratni ventil sto se nalazi sa zadnje strane bos pumpe, sto dodje izmedju bloka motora i bos pumpe onda je on zamenjen.

Moze da se zamene ventil bez skidanja pumpe?
Ako moze slika neka tog ventila. Mi na 6211 svaki put pre paljena pumpamo vec godinama. Isto svasta probano i nece.

Moze da se zamene ventil bez skidanja pumpe?
Ako moze slika neka tog ventila. Mi na 6211 svaki put pre paljena pumpamo vec godinama. Isto svasta probano i nece.
Kod nas je moglo ali kad smo kupovali rekli su nam da verovatno nema mesta da mora da se naginje pumpa, ali u praksi barem kod nas se pokazalo drugacije. Slikacu danas malo kasnije pa saljem. Sta ste sve radili kod vas?

Ja sam imao dugo godina 5211,takođe sam svaki put morao da pumpam.Hteo sam da probam da nemestim ali sam batalio.

Na 7211 menjane osovine rukavaca i piksne prednjih točkova (bile dosta pojedene).Sada volan ide lako kao da je hidraulični ali je problem na asfaltu u 5oj točkovi šamaraju levo-desno.Prednje gume su još original i jednako su se trošile.
E sad dilema pošto je bilo oprečnih mišljenja:kako ih podesiti-paralelno,napred šire ili uže ?
Nisam merio trenutno stanje,gume duvam na 2,5 bara.

Na 7211 menjane osovine rukavaca i piksne prednjih točkova (bile dosta pojedene).Sada volan ide lako kao da je hidraulični ali je problem na asfaltu u 5oj točkovi šamaraju levo-desno.Prednje gume su još original i jednako su se trošile.
E sad dilema pošto je bilo oprečnih mišljenja:kako ih podesiti-paralelno,napred šire ili uže ?
Treba obrusiti malo te biksne,točkovi ostanu u vazduhu,ja sam tako rešio isti problem.

U kakvom stanju su ti spone? Mislim da treba biti napred malo rašireniji za neki milimetar ali sam zaboravio tačno koliko...Podešavaj na poprečnoj sponi pa izađi i proveri kako izgleda na asfaltu dok ne dobiješ da bude sve ok...

Isti sam problem imao na 7011. Ugradio sam onaj turski poluhidraulični volan i sada nema tih problema. Ali izluđivalo me je baš, pogotovo što sam ceo prednji trap radio i spone zamenio.

Da li bi zetor 6718 sa prednjim utovarivacem mogao da manipulise dzambo vrecama od 600 kg?
Da li bi mogao da je podigne za sipanje u vuceni donder?

Da li moze neko da posalje ili okaci sliku sarke zadnjeg stakla ali od sive kabine? Kod nas je neka pravljena a hteo bih da porucim od Goran staklo pa da vidim prvo kako izgleda orginal.
Googlao sam slike na netu ali nemogu bas sarku da uhvatim.

Mozda da se nadogradi kacenje na prednji , da bude vislje, posto se dzambo vreca dosta istegli kad se digne, razmisljam, to mi najjeftinije trenutno, posto je godina kiksla.

Rešio sam igranje točkova na 7211.Primetio sam da razmak između onih polutki što drže glavčinu točka dole nisu jednaki na levoj i desnoj strani (desni bio manji od levog za par mm).Kada sam i levi doveo na približnu meru desnog razmak među točkovima je došao da je sad napred malo rašireniji.Takođe sam malo dotegao matice na vertikanoj osovini , poprečnu sponu nisam dirao.

Sada su u punoj brzini sa zakačenim plugom točkovi mirni a volan ide lako...

Nazad
Vrh