Kao da negde zakačuje prilikom odvrtanja merača, o neki zupčanik ili tako nesto....Kako reče jedan drugar,to je znak da su zupčanici unutra, da ih neko nije slučajno izvadio ili da se mozda nisu potrošili.....I kod tebe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kao da negde zakačuje prilikom odvrtanja merača, o neki zupčanik ili tako nesto....Kako reče jedan drugar,to je znak da su zupčanici unutra, da ih neko nije slučajno izvadio ili da se mozda nisu potrošili.....I kod tebe?
Original je bila manja kabina, ovo je stavljena od 5718, auspuh sam trenutno imao samo taj, a gume su bile 14.9/28, sada su stavljene uže 12.4/32. Traktor se koristi za djubrivo, setvu, prskanje i špartanje i ponekad za prevoz. Imam još jedan isti takav, kod njega su gume 14.9Mislio sam da originalni kockasti auspuh ide na noviju seriju tj 7xxx
A za gume se slazem. Ovo kao da su 12.4. Bar da mu stavi 14.9
Pa gledao sam, nigde nista ne curi, i kad sam ih skidao drukao sam i gorivo ide normalno kroz njih, ocistio sam ih, i cevi iz rezervoara sve produvao. Kad se sam ugasio, skinuo sam drugi filter goriva i u njemu je bilo pola čantre nafte, sto znaci da ne dolazi dovoljno nafte ni do njega, zato i ja sumnjam na ac pumpu da ne vuce gorivo iz rezervoara. Mislio sam da je zamenim pa da vidim da li je do nje.Pogledaj sva crijeva oko boš pumpe možda je negdje neko puklo, vidi zamjeni filtere goriva. Možda bi valjalo pogledati i rezervoar da nije prljav. A na kraju može zajebavati i ac pumpa, to su neki simptomi koji su mene zajebavali na 7245.
Oko 6500e. Ako ima hidro volan možda i 7000e.Koliko trenutno vredi ispravan u dobrom stanju sa original velikom kabinom i novim zadnjim gumama 7011? Biće uskoro jedan takav na prodaju u komšiluku a deda (vlasnik) nije siguran šta da traži?
Slazem se sa Bokibole. Cena bi bila oko 7000e sa hidrovolanom, jer sa takvim kabinama su retki. Sa Slovenackom kabinom ih ima mnogo vise i takvi primerci su jeftiniji jer ih cesto ljudi ne razmatraju. Ja sam bio jedan od takvih.Koliko trenutno vredi ispravan u dobrom stanju sa original velikom kabinom i novim zadnjim gumama 7011? Biće uskoro jedan takav na prodaju u komšiluku a deda (vlasnik) nije siguran šta da traži?
Znaci ovo je isteklo iz bos pumpe? Da se ne dosipa nego ce direkt iz motora da se napuni?Boš pumpa dobija ulje iz motora.
Ahaam, ok hvala.Tako je, kod starijeg tipa npr 7011 ulje se sipa posebno u samu boš pumpu, dok noviji tip boš pumpe kod npr 72-7711 ima podmazivanje iz motora.
Ne radi mi pokazivač nivoa goriva, tj. nije radio ni kako sam kupio traktor a bio sam lenj sve ove godine da pogledam šta je u pitanju. Da li je možda plovak zaglavio, ili je jednostavno pokvaren? Koliko je uopšte precizan pokazivač nivo goriva na 7011.
Veoma je precizan , mnogo tacniji nego kod nekih drugih vozila, cak i novije proizvodnje.Savetujem ti da ga namestiš da radi, tako sam i ja mislio da mi ne treba dok jednom prilikom nisam na njivi ostao bez goriva.Nakon takve peripetije postane ti jasno da to fabrika nije ugradila badava.Ne radi mi pokazivač nivoa goriva, tj. nije radio ni kako sam kupio traktor a bio sam lenj sve ove godine da pogledam šta je u pitanju. Da li je možda plovak zaglavio, ili je jednostavno pokvaren? Koliko je uopšte precizan pokazivač nivo goriva na 7011.