Zetor

Да, код којега је исправно. Има неколико комада великих зетора и урсуза из комбината у околини не знам да ли је и један исправан мултиповер. Већина сатрана у орању.

Nije satrano u oranju nego ljudi nisu hteli da pročitaju uputstvo za upotrebu multipovera i svi su izgoreli.Dok sam radio na imanju imali smo 7 ursusa i samo na jednom je radio multipover a sve zahvaljujući šoferu koji je vodio računa o tom.

Kad ides nekom brzinom i traktoru postaje tesko, ukljucis ga i on prepolovi tu brzinu, to sve u hodu, npr vuce 2 prikolice i naidje na breg, i kad prodje taj breg iskljucis multipover, tj vratis se u normalnu brzinu. Nije zamisljen da ceo dan radi sa ukljucenim multipoverom, tj sa polovljenom brzinom.
Ovo mi je pricao jedan majstor, nije moje , da ne bude da pokrenem neke rasprave i polemike

Na 6711 sam danas promenio ulje sipano je maxima 30 i posle oko sat rada pritisak je pao na 1.5 na 1800 obrtaja a na leru oko 0.5 i poceo je da izbaciva ulje na iberlauf /kaplje/ pre toga sve bilo ok sa starim uljem staro je bilo Nisovo isto sae30 odradilo 104 sata dal je moguce da je ovo maxima bas toliko lose?

Na 6711 sam danas promenio ulje sipano je maxima 30 i posle oko sat rada pritisak je pao na 1.5 na 1800 obrtaja a na leru oko 0.5 i poceo je da izbaciva ulje na iberlauf /kaplje/ pre toga sve bilo ok sa starim uljem staro je bilo Nisovo isto sae30 odradilo 104 sata dal je moguce da je ovo maxima bas toliko lose?
Svakako ces morati to ulje da menjas, nego mi nije jasno zasto koristis sae 30 ulje?
To je ulje koje je iz 20og veka. Namenjeno je za rad pod temperaturama od +5 do +30 stepeni. Da je novije ulje postojalo u vreme kada su proizvedeni nasi traktori, nikada ne bi sae 30 bilo u fabrickoj preporuci.
Kupi neko 15w40 sa ili 20w50 ili 20w60 namenjeno za poljoprivrednu mehanizaciju.

Proveravao sam nivo ulja u diferencijalu i menjaču na 7011. Prilikom odvrtanja i zavrtanja merača osetim da šipka tj.merač zapinje negde i da je na vrhu oštećen 1cm. Prilikom vožnje i rada ništa se ne čuje. Da li je to došlo do nekog pomeranja zupčanika u menjaču? Ne deluje mi da je merač iskrivljen.

Nazad
Vrh