Zetor

20220305-080806.jpg
20220305-083453.jpg

Pozdrav ljudi,imam problem na zetoru 7011. Kada sam u oranju bloked preskače i nece da uhvati i cuje se ono tandrcanje, kada vozim bez tereta zna da uhvati i onda ne mogu da skrenem i onda ubacujem rikverc prva dok ne pusti,jer ne znam kako drugacije da pusti.Probao sam i da odvrnem i zavrnem onu polugu sto je zavrnjena za nozni prekidac blokera sto se nalazi ispod(ne znam kako bih i nazvao taj deo 😂) i opet nista. Pa ako neko zna resenje neka javi.
Hvala unapred

Ukoliko je ta dole poluga suviše produžena(izvrnuta) postoji mogućnost da je blokada stalno uključena pa ju je potrebno malo skratiti(zavrnuti).Ako u oranju preskače treba je podesiti a moguće je da se nazubljeni deo(zaboravio sam kako se zove) izlizao pa ga je potrebno zameniti (služi za spajanje desne poluosovine sa pogonom prilikom uključenja blokade).

Kada zategnem da ne preskace u oranju,nmg da skrenem na kraju nikako,a kada otpustim preskace u oranju ali zato kada nije pod teretom hvata... pre neki dan sam prihranio presnicu odvrnuo skoro do kraja bloker i on opet nekada uhvati.. samo dzabe na ovratini izrovarim psenicu... hvala mnogo na odgovorima

Na vasaru sam nasao stanglu za 60 evra. A telefon u autu ostao...
Ako treba, nadam se da cemo istu stanglu iduce nedelje naci na drugom vasaru. Mada mislim da je cena preterana.
A ako nadjes u kompletu seti se mene 💪

Auu,ti ga zatemberio.Kako ćeš ga menjati ili mu je to poslednji smeštaj.
Pa znas kako... nova grana za vodu je preko 20.000 dinara. A ovaj dvokomponentni tecni metal je 1.500 din.
Sa druge strane termostat je placen skuplje tj oko 3500 din, nemacki wahler-ov i verujem da ce ovo par godina raditi bez problema.

Ako budem morao da ga menjam, ovaj tecni metal trpi do 120 stepeni, pa cu probati fenom za skidanje farbe da ga oslabim i izbijem. Mada za sada ne mislim puno o tome :)

Na vasaru sam nasao stanglu za 60 evra. A telefon u autu ostao...
Ako treba, nadam se da cemo istu stanglu iduce nedelje naci na drugom vasaru. Mada mislim da je cena preterana.
A ako nadjes u kompletu seti se mene 💪
Verovatno mislis na mene?

Ja sam, kada je sredjivanje traktora u pitanju, strpljiv kao kisela voda :D pa sam prvih dana odmah kupio stanglu tj zadnji vucnik, kao i prednji nosac tegova i jedan lim ispod volana. To me je iznelo 200e. Prodaje polovne delove za ovaj tip traktora jedan iz Sente.

Ugradjen je i hidraulicni volan, sredjena kompletna instalacija i sad se radi na jos nekim sitnicama oko grejanja i jos malo oko struje.

Pre dan, dva su stigli jos neki delovi...ventilator kabine grejanja, automat sijalica u kabini, automat vazduha koji se kaci na bure kompresora, brisac, creva promenjena, pustena voda u kabinu, nova hella rotacija, usaglasena je prikolica sa strujom traktora.... puno nekih sitnica koje traze vreme.

Ono sto mi fali, to je mehanizam podizanja zadnjeg stakla. Tu je taj neki nosac, opruga itd. To nemam. Nesto moram smisliti jer nisam video da ima da se kupi.
Ako je neko to napravio sa amortizerom, valjalo bi mi slikati.

Обрати се члану ДалиборРК он доноси делове за Зеторе из Чешке можда може то тамо да ти нађе.

Nazad
Vrh