Zetor

Ima kod mene u selu imt577 dvobrazni plug mu taman..

Nista od ovog definitivno odustajem onda.
Imao sam neku racunicu, ali je istina da je to moguca velika macka u dzaku.
Bio je jedan lep 7211 kao lutka sli ga vise nema na oglasu.

A nikako mi niie jasno zasto ovaj tako dugo cuci na oglasima:
http://www.polovniautomobili.com/traktori/18869096/zetor-7011
7211 ti je i moj savet.Što mora imati prednju vuču.Valjda ćeš ugrabiti da po lepom vremenu odradiš tih 5ha a i priča se da su strefljeni (kao serija).Ovima sa duplom vučom je i duša isterana.Čak bi i jedan 5211 bio dobar za tvoje potrebe.Možda je bolje "višak" para utrošiti na neku bolju mašinu koja ti je potrebna.

:haha::osmeh:Za motor se neću složiti!
Za hidraulik hoću, mada i Zetor ima neki plivajući, i dosta fino radi naravno daleko od IMT
Zetorov motor, mokre hilzne glava svaka posebno, linijska pumpa to je milina za održavanje!!
Nema odrzavanje!!
Jedan sklop oko 70e džaba, i glava 30_35 da se uradi

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Samo dok ne popucaju glave :osmeh: .... radio sam sa drugarom generalnu na 7045, kupljen je za 8500 sa prednjim fabrickim utovarivacem... sve glave su bile popucale... @markokg1982 ako pak budes gledao neki 7045, mozes da nas pozoves, sve smo prosli :haha::cao:, i volan sam mu uradio na punu hidrauliku, izbacena je ona njegova skalamerija, jer je bila bas razbataljena...

Za ZETOR ne znam koliko su dobri motori u odnosu na IMT, ali imam C 360 i od manjih IMT-a sigurno nijedan nema bolji motor. Da tako dobro pali, dobro vuce i malo trosi i jos izdrzava sve i svasta to IMT motori ne mogu sem mozda hvaljenog S44. Sto kaza Luka zasebne glave, linijska pumpa, milina. Sto se hidraulike tice tu je vec traljav. Kod IMT mrdnes malo rucicu i poluge mrdnu par milimetra, a kod ovog mrdnes malo, ono nista, aj jos malo one odose nekoliko centimetra.

Bas sam se uvek pitao u cemu je ta hidraulika na IMT-u bolja od hidraulike na Zetoru, mislio sam sta tu ima da bude precizno odnosno neprecizno!
Valjda su taj problem resili kod ovih novih modela ?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ја имам 7011 једино шта је моја препорука широка кабина са тапацирима због тишине у кабини. По снази без проблема са сваким 577 на црту једино хидраулика и брзина до 4 све исто тек у 5 осетиш разлику у брзини. Јефтин за одржавање, потрошач пре мислим да је митска особина, окретан, 3 брзином плуг у зимско 2х35 без проблема вуче. Ми смо га качилу у берач и пресу не откачиње, једно време и транспорт две приколице 13000кг житарица крене 2 као од шале и у брдо ако је тешко пропне се и иде.

Za ZETOR ne znam koliko su dobri motori u odnosu na IMT, ali imam C 360 i od manjih IMT-a sigurno nijedan nema bolji motor. Da tako dobro pali, dobro vuce i malo trosi i jos izdrzava sve i svasta to IMT motori ne mogu sem mozda hvaljenog S44. Sto kaza Luka zasebne glave, linijska pumpa, milina. Sto se hidraulike tice tu je vec traljav. Kod IMT mrdnes malo rucicu i poluge mrdnu par milimetra, a kod ovog mrdnes malo, ono nista, aj jos malo one odose nekoliko centimetra.
Aco nebi se složio to za ursusov motor ,znam imaš ursusa ali generalno IMR motori su izdržljiviji ,manje se griju .Kod ursusa 355-360 je manji hladnjak i više se grije ,kod mene svi kolko ih ima u selu su imali problem sa hlađenjem i glavama zbog pregrijavanja u težem poslu.Imt ni jedan nije imao jedino koji su ostali bez vode pa se pregrijali.

Glave na zetoru popucaju kad ga pregreješ kao i na svakom motoru, pre neki dan drugaru na 6911 pukle sve 4 jer debil nema antifriz i kad je uspio vodu nije zatvorio slavinu i otišao da ore, a nema sat za temperaturu vrlo pametno!!!!!!
Mokra hilzna je mnogo bolja kao i glava iz više delova, to se uvek da jeftino napakovati!!
Ne kažem da je IMR bilo koji M_dm_s loš motor oni IM na lanac su pra istorija ali mokra hilzna je zakon, pa nju u njivi zameniš!!
Aca do skora je drugar imao FAMOZNI 355 i znam potrošnju i nijedan traktor sa 4 klipa i linijskom pumpom nije mali potrošač pogotovo Ursus koji ima takvo punjenje da uvek dimi!!
Da dobro pali slažem se ali veruj da on daje toliko punjenje nafte kad pali da je to strašno, (bošista mi pokazivao) upalio bi i bez karika!!!
Ti mitovi o torpedu kao malom potrošaču i ursusu zetoru su pali u vodu!!!!!!

Luka posto si sklon preterivanju u svojim tvrdnjama, da ne kazem cesto i tvrdoglav, a pored toga i prestrucan, moracu da postavim jedan snimak. Reko da ne kvarim temu, al ajde. Traktor koji se vidi na snimku rmba po sumi i po izgledu se da zakljuciti da nije mazen i pazen. Pojacaj zvuk dok gledas da cujes kako rezi i molim te pokazi mi taj toliki dim. Ustvari, pokazi mi na snimku bilo kakav dim.

Ne Ursus je vrh traktor toliko da moraš imati uputstvo za upotrebu kad ti radi hidraulika a kada Kardan, i zato Djunta svoj sa kabinom i 4 nove gume dade za 300 000dinara
Skoro 7 metara drva?? U jbt ima 4t tereta i rže a mnogo mu je to!! Pa moji drmusoni vuku kemperice 4t celu zimu po blatu ko zna koliko ima kad je mokar djubar sve mu trap jasniju klepeće!!

Da sam tvrdoglav jesam a u čemu preterujem da nije na ceni jel ne vredi????
To su dva naj jeftinija traktora T40 i 355
Da su dobri vredeli bi više
Dimi sve i jedan Ursus i gotovo!!!
I iskubiciraj prikolicu opet!!
Jer u zmajevku stane jedva 10m3 drva

Aj sto si tvrdoglav nego mesas babe i zabe. Niko nije pomenuo da je vrh. Prica je o tome da oni imaju dobre motore i nastavilo se preko toga da malo trose. Znaci malo u svojoj klasi, a ne u poredjenju sa dvoklipcima. Drugo na ovom snimku kad se vatas za tezinu ima verovatno vise od 5 t jer je u pitanju hrast/cer, a uspon je i manji traktori manje vucu tim delom. Trece ne znas da metar drva i kubik drva nije isto i na prikolici ima oko 7m, a koliko m3 staje u zmajevku me ne zanima. Cetvrto, ne zameri, nekako vise verujem sebi i svojim ocima nego tebi, tvom drugu i tvom bosisti sto steluje da baca zivu naftu na auspuh😀

I koliko je težak mokar hrast po m3 trupca???????
Ja znam jer često vozim šticare i forvardere!!
Naj teže drvo je mokra topola kad je pod listom odsečeš onda curi voda iz trupca i ona ima 750_800kg
A ono kod tebe su meterice, nema 7 prostornih metara!!!!!!
Svaki dan gledam i trupce i karete što izvlače meterice iz šume
U svojoj klasi 4 cilindra uopšte nije mali potrošač!!!!! Vozio sam i sipao u njega!! Kao ni jedan Zetor što nije mali potrošač a ne ursus
I nisam spomenuo 2 klipa traktor nigde!!
A ovaj tvoj nije u teretu!!!!! Nije mu muka kilavi uz taj bregić 1_2 brzinom

Celu jednu sezonu od aprila do decembra
Prvo dok sam skontao to za hidraulik i te fore oko kardana, to je Bože sačuvaj, ali ajde nauči se, onda teško mi da udjem i izadjem, pod nije ravan kabina tesna, volan kao u fap 13 metar u prečniku
Onda kad dižeš mašinu moraš ga tražiti na ručici kao raJkovicu, onda mi izmeša brzine pa izvadim one čepove pa čarakam šrafcigerom da vratim, ja sejao sa njim, onda stavim manji volan i amortizer od auta na sponu da smiri udare na volan
Uvek mi se činilo da nešto melje u tim reduktorima nazad ono sve ok ali takav zvuk ima prirodno, onda nije imao kočnice i ja prepravim kad stignem nožnu da povuče one obloge za ručnu da mogu da ukočim
Da se ne njakam sa tom paknovima i cilindrima, uradim kvačilo, onda se i mešanje brzina smirilo malo,
To sa kardanom i hidraulikom je naj gore kad kosiš i bacaš veštak, pa gasiš Kardan kad okrećeš i to u mestu!! U većoj njivi ima mesta, onda sam bušio rupe za voće, stani upali Kardan izbušio digni ugasi Kardan i tako , vukao moje prikolice njih dve prazne 3,6t tovare 9,5_10t nije mu svejedno,
Kompresor po meni malen i loš dok naduva vazduh u prikolice duuuugo čekaš, gornja poteznica što se klati nije dobra nikako,
Npr za cisternu je super 5 neutral i preko menjača Kardan,
Za oranje jedino ako je plug 10_12" to ide ja kačio moj leopard 14" muka mu je
Setvospremač 2,5m mu mnogooooo
Ja nzm kolika mu je tačno snaga motora ali daleko je od zetora 5911 i 560
A Staljin 52 je institucija za njega!!

Da ne bude neka debata jos da ti odgovorim za tezinu cera kad vec lepo pitas. Mokar nisam merio, ali sirov jesam i trupac, znaci livena gradja, m3 nesto preko 1100kg. Metrica znaci oko 800kg.

Nazad
Vrh