Zetor

Sada ce biti opravdana cena kada je Imt postao skuplji od Zetora.

E sad vi ostrasceni Zetorasi, kako se nosite sa tom cinjenicom, znam da vam nije lako..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ni zetor ni imt nemaju opravdane cene. Dati 5-6k eura za 549 ili 5211 je po meni suludo

Sto se tice Zetora 5211, isti sam imao u vremenu 1990-2001.Traktor je bio kupljen nov i za to vreme je napravio nekih 500 sati, vise je stojao i na kraju smo ga prodali. Okretan, udoban, moze da radi sa tanjiracom 28 diskova i sa setvospremacem od 2,9 metara.Za lakse radove veoma dobar, jedino mi zao sto ga nisam nikada probao sa plugom, verovatno bi se igrao sa mojim IMT 755. Nije za neku tezu vucu prikolica, odmah se vidi nedostaka tog jednog cilindra, konkretnije u brdu dok po ravnom pegla sasvim dobro.Po meni izuzetan traktor, nije preterano zastupljen u odnosu na ostale traktore pre svega jer je cenovno veoma blizu vecim i jacim srodnicima iz game.Ko je u prilici da ga uzme toplo preporucujem.Od mana takodje bih naveo da nema 750 ili 1000 okretaja prikljucnog vratila takodje cilindar kvacila je osetljiv , ko drzi malo duze nogu na kvacilu brzo strada.Kabina , udobna, prostrana, komfor na mnogo visem nivou u odnosu na IMT trakrore iz te kategorije.

Deks porediti 5245 i td 55 nikako ne ide. Jedino sto je stvarno dobro kod td 55 jeste motor vazdusar i mala potrosnja. Inace obicna krpenjaca.
Nisi ti vozio i radio sa tom krpenjacom, kod nas je natukao ozbiljne sate, udoban i pouzdan.
Jedina mana slab menjac, ali uradi se pa traje dugo.
Ma da ovde ima i na zetorima otvarali iste

Ima ga covek u selu mozda vise od 10 godina, a pre jedno 6-7 godina sam iso da ga pazarim od njega, jer nisam znao tad kako stvari stoje. Nit je udoban, nit je pouzdan. Kabina kao da je neko na zastitni ram i krila nakacio limove i stakla, tu je 5245 mnogo, mnogo bolji. Radio mu menjac, prednju vucu, zadnji diferencijal, hidrauliku, a delovi skupi i ceka se da stignu, tako da je i tu 5245 bolji. Sreca sto je pre njega imao C 355 pa je sa njim radio dok se ovaj popravlja, a sa njim i dan danas radi. Mozda je dobar koji je malo radio pa da se koristi samo za lake poslove. Na kraju tih godina je td 55 u normalnom stanju bio 6-7000 evra, a 5245 u originalnom stanju sa komplet svim fabrickim tegovima i gumama kao novim sam imao za 8500 evra. Realno samo ti tegovi od 5245 i kabina vrede tu razliku u ceni, jedino sto tad nisam imao tih 8500.

Ja imam 6211 i sa njim vucem 2.50 setvospremac konskilder sa duplim valjcima, i mogu da kazem da ima sta vuci. U trecoj na 2.200 obrtaja da ima brzinu zbog rotora i ide, a da imam 2.90 morao bi drugom ici i nebi ima brzinu.

Taj covek ima C 355 i taj td 55 i koristi iste prikljucke za oba i kaze da td 55 malo manje trosi, a C 355 kod nas vec vazi za malog potrosaca. Onda covek u selu imao 4506 i 542 i njemu 4506 u istim uslovima sa istim prikljuccima manje trosio. Na kraju moj dobar drug ima 4006 i on mu je belezio sipanu naftu i radne sate i to na veliko i kad smo preracunali nesto malo izaslo po radnom satu. Eto tako sam ja ocenio na osnovu njih.

Luka ne voli Torpeda pa ga zato pljuje i mozda se tesko suocava sa tim cinjenicama.
Mi smo imali dva Ursusa,Torpeda, Stora, od Imt skoro sve male modele, Rakovicu..
Tako malog potrosaca a velikog borca jos nisam video.
U prevozu silaze se desavalo da potrosnja bude skoro upola manja u odnosu na drugarev 560, naravno na dnevnom nivou.
U brazdi kako god, stizem 560, ista dubina, isti plug...
U transportu ne moze bas 30km/h tu mu 560 bezi, ide mozda 25-26...
Jos jednom kazem, prezadovoljan sam bio stvarno, mnogo sati nakucao, vreteno sam menjao jer se nutovi sjeli na 2mm, nutovi na osovini prednje vice kao cackalice, kugle na polugama poispadale, sve od rada.
Moj cale ga iz istog razloga ne podnosi kao i Luka al' to je druga prica...

Taj sto ume da naplati to gorivo sto je prethodno ustedeo

Nisam mnogo goriva ustedeo sa torpedom kad ceo dan ore on i stara 82 ojka, razlika bude oko 10 litara, skoro isto i sa ucinkom…

Nazad
Vrh