Zetor

Jedan snimak iz 1987. kada je Zetor imao na placu 5 000 novih traktora.Molim nekoga ko govori slovacki jezik, ili ceski, da nam objasni o cemu je ovde bilo rec.

Posle rata je pocela ekspanzija Zetora u BiH
U to vrijeme poceo je masovan uvoz polovne poljo mehanizacije sa zapada a Zetor se izdvojio kao najprihvatljivije rjesenje za ovdasnje poljoprivrednike, vremenom se pokazao kao dobro resenje pa se sada proda veliki broj novih Zetora, mozda je Proxima100 najprodavaniji traktor u BiH.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Jedan snimak iz 1987. kada je Zetor imao na placu 5 000 novih traktora.Molim nekoga ko govori slovacki jezik, ili ceski, da nam objasni o cemu je ovde bilo rec.
Imali su problema sa prodajom koja je uglavnom bila na zapadno tržište,u tom periodu su imali i dosta reklamacija na hidrauliku,što ih je kostalo a posle toga su smanjili proizvodnju traktora...ovih 5000 lagerovanih traktora je bila petina godišnje proizvodnje Zetora.

Mesec dana kasnije je krenuo izvoz preko novog distributera,najviše za Nemačku gde su otvorili i servis sa lagerom rezervnih delova,tri kompozicije vagona su dnevno tovarili,utovarali non stop i u toj turi prodali 6600 traktora...Posle ovog su se pozabavili modernizacijom i odklanjanjem grešaka u proizvodnji na koje su kupci imali reklamacije.

Da li na zetora 5320 (7211)ide podloška na diznu pošto ima konus dole i čime čistite dvosjed dizne u glavi

I ja sad baš gledam,u katalogu ne vidim nikakvu podlošku,trebao bih i ja na proleće da skinem i proverim dizne a možda i pumpu pošto nije ništa dirano od `86 od kako je nov kupljen.
Lako upali ali nikako da proradi kako treba ,radi kao na dva klipa po pola minuta u pitanju je 7211.

Da li se mozda secas koliko je bio skuplji ili jeftiniji od Imt 560, 565 ili 577 posto su slicne snage i sposobnosti?

Za Imt ne znam ali znam da je od Rakovice 60-65 bio nešto malo skuplji,a neko ga je poredio i sa Golfom 2 gde su bili identični sa cenom.

Nazad
Vrh