Zetor

I onda su izgleda falili neki cipovi kada im je trebalo 3 meseca da naprave auto :)

To samo pokazuje kolika je potražnja bila
Koliko je bio visok standard SFRJ
Čekala se auta, traktori, mašine, a sve se masovno proizvodilo!!!!!
Matori mi je pričao da je 2 god čekao 577 davne 1978_1980g i odustao kupio Rusa
A želeo je 577 i ako je bio 30% skuplji
A 1988 je opet čekao 577 i jedva preko veze kupio 560, pričao mi je da je ponudi bilo i ursusa i zetora i Rusa ali da imtejca nisi mogao dobiti!!!!
Eto kolika je kupovna moć bila
A u selu je 50% traktora kupljeno od 83-90g
sigurno 300-400 komada a posle 90g možda 50 komada je došlo u selo
Ovo je sve 1974--1983g

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Тада је био уведен "зелени план" ко год је имао пар кј земље могао је да купи трактор, по неким повлаштеним ценама и на дугогодишње отплате.

@lovac luka Tacno i tacno, ali bas i ne klapa sve... I u drugim drzavama se cekalo 2-3 god. na daciju ili ladu ili trabanta ili wartburga, a ne bas zbog kup.moci...
1988 ne znam koja je cena bila za 904b, posto je taj traktor "u rangu" (76/83 ks) sa 577 i "rusom".

560 bez kabine sa kompresor i pom pumpa je bio 1600 000 000 a
Ursula 904 2 000 000 000
Evo stari mi kaže
E sad koliko je to maraka bilo??????

A ljudi su ipak više voleli i kupovali 539.
Desilo se da je bio i ostao vrlo pogođen traktor.
Već skoro 100 godina..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Čekalo se tada i na uvozne automobile i traktore.Na Zetor konkretno u to vreme negde oko 1983. se cekalo oko 6 meseci.Mi smo preko jednog naseg prijatelja iz Zagreba dobili traktor odmah.I danas se ceka ako se nesto hoce iz proizvodnje, uglavnom jedno 2-3 meseca.

Sta mozete reci o 5211 …mislim da je 3 klipa motor vidim lepa velika kabina, e sad jedino neznam jel se mogu nac papiri z takav traktor…

Pratim oglase Zetora vec sigurno 6 ili 7 godina i nisam do sada naisao na oglas da neko prodaje papire. Koliko trazi para za taj 5211 bez papira?

Sta reci, sila od traktora za lake radove!!
Kada bih nasao neki 5211 ili 5011 za male pare ne bih puno razmisljao. Jos ako ima cesku kabinu....
Samo su preskupi trenutno

Ima onu ogromnu kabinu bas lepa kabinaali nekako vata polovinu traktora…
Stvarno su komforni, ali i preskupi. Kada sam kupovao traktor gledao sam nesto tako oko 40ks, i 5211 mi je zapao za oko. Samo su cene prejake tada bile(kao i sad), i sreca naleti ovaj moj ursus 902 za istu cenu jednog 5211 i kupim ga. Razmotri i o toj opciji ;), dobijes jos 20-30ks i malo losiju kabinu koja se uz malo volje moze srediti skoro kao zetorova..
Kod ovog mog je dobro sto nabavis sve potrebne dijelove i montiras prednju vucu, koja se nadje za 1000-1500e.
Ali ne bih da ti se mesam u izbor, svako ima svoj ukus i kriterijum

ja sam imao 5011 lepa kabina ali tesko uci i izaci iz nje. imao sam i 4712 a vozio i 4911 moje je iskustvo da je najbolja verzija sto se tice kvaliteta svega 4911 pa 4712 pa tek onda 5011 on je samo lepsi a sve ostalo mu losije od motora menjaca komandi kvacila kocnica

Jednom prilikom sam sejao nodetkom sa 5245 oduševio me ali je redak i preskup
7245 mi se nije tako svideo i preskup je
Nzm otkud I'm tolike cene

Sta mozete reci o 5211 …mislim da je 3 klipa motor vidim lepa velika kabina, e sad jedino neznam jel se mogu nac papiri z takav traktor…
Одличан трактор, комфоран, окретан и способан више него што ико мисли. Покојни пријатељ имао 5211 са сивом орашје кабином изузетан трактор код њега је док је суво вукао змај 222 берач и мање је трошио од 7245 којег је имао. Две бразде 756 носио као од шале, а згодан за сетву, прскање, шпартање са змајевком се играо. На крају га његова деца продала за 4000 евра ја викао оцу да га узмемо и средимо нама за пресу, прскање и сетву још хидро волан ма измишљен трактор али отац ма знаш да је запуштен и јбг оде врло брзо. Сад отац каже јбг зезнули смо се требало га је узети.

Jednom prilikom sam sejao nodetkom sa 5245 oduševio me ali je redak i preskup
7245 mi se nije tako svideo i preskup je
Nzm otkud I'm tolike cene

Vec dugo pricam da nemaju cime opravdati toliko visoku cenu, bar za mene.
Nama se jako svideo 5245dw ali je cena bila strasna i tad, pre 10 god kad smo trazili tako neki manji sa 3 cilindra.
Tad uzeli Torpeda 55dw.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh