Zetor

Sa fi 100 na fi 102 ide samo struganje hilzni, ali sa fi 95 mora blok da se buši. Fi 95 imaju 5711 i ursus 355. Kod njih može struganjem hilzni da se ubaci fi 100 ali fi 102 ne.

marko u istoj cipeli sam i ja,fali mi malo konjske snage... planiram da kod mog ursusa 355 kad dodje red na generalku da ubacim 102 mm hilzne...vec sam se raspitivao u vezi toga,i meni je isto receno,treba da se busi blok,rekli su mi da nije to neka naucna fantastika,tipa 50-100 evra je rad strugara,a sad sam nabavio bosch pumpu od 7211 pa cu podici snagu na nivo otprilike 5711 jer on isto nosi 95mm hilzne kao moj c 355.Tragao sam za Zetorom 6718 da zamenim mog ursusa...ali..ne znam...nekako su mi cifre na oglasima mnogo jake...pa sam odustao od svega toga i zadrzavam 355

Trenutno kosta 200e set klipova, hilzni i karika (102mm)
Kad bih platio ruke i masinsku obradu i 200e i posle stelovanje pumpe jos nekih 30-40e to bi bilo prihvatljivo. Sa dihtunzima i uljem dodje mu 500e kljuc u ruke.
I ne samo da bi se dobilo 10ak hp, vec moguce i vise jer je motor nov, osvezen. Ipak nije tako losa ideja.

Mityoo, jel posle ovog zahvata i stelovanja pumpe, nema nikakvih problema, trzanja, nepravilnog rada? Sve je normalno?

Sve radi najnormalnije, i samo je pumpa preštelovana na punjenje veće kubikaže. Elementi u pumpi i diznama su ostali od 5711 tako da bi tu možda mogla da se dobije još koja konjska snaga, Bitnije je da su glave prepakovane sa ventilima za 7011 i kanali su maksimalno prošireni i ispolirani. To sam znao i mogao sam da uradim.

Isplativo je ako planiras da zadrzis traktor bar jos 3-4 godine.
Imaj na umu da prakticno radis generalnu i da lako moze da dodje do nekih troskova kad je vec sve rastavljeno. Npr nema smisla vracati stare lezajeve radilice, a moze biti da bi bilo dobro obraditi radilicu. Prekontrolisati stanje uljne pumpe. PVP ako nisi skoro radio moze biti da bi bilo dobro uraditi remont. Mozes i da je ne diras za sad ako je traktor dobro radio, samo neces imati dodatnu snagu bez stelovanja.
Dizne svakako nema smisla ne staviti nove uloske ako nisu skoro radjene. Komplet sve zaptivace promeniti. Onda obraditi glave. itd itd. Sve su to stavke koje same po sebi mozda nisu hitne i totalno propale ali kad je vec sve rastavljeno steta je ne uraditi kako treba.

Mityoo, znaci, kao i na autu, treba siriti usis i izduv, i menjati ventile... aaa definitivno onda to siri posao i pricu..

Petre, uradio sam pumpu pre par meseci, glave motora odradjene pre 2-3 godine (svi sicevi, vodjice, ventili, hidro test, ravnjanje...sve), uloske dizni sam isto zsmenio u Zeravici pre 4-5 godina.
Da ne nabrajam koliko je para potroseno za transmisiju, reduktore, kocnice, farbanje..... koliko je vremena otislo na razne sitnice jer volim da je sve ispravno.
Jedino sam motor nije pipnut. Nema potrosnja ulja bas ni malo iako malo dimi na iberlauf.
To me sad najvise muci, ako bih prodao traktor - strah od potrage i nedostatka majstora posle kupovine drugog traktora.
Zato se stalno kolebam.
Prvo cvrsto resim da rizikujem i da kupim nesto jace, novije, i meraka radi, a onda me taj strah primiri i spusti na zemlju.

Onda radi, merak je sto bi rekli, ne mora sve da bude 100% razumna odluka. Razumem te u potpunosti sto volis da sve bude ispravno, i mene nervira kad nesto nije kako treba. Nekima to ne smeta i voze dok ne stane.

To sto si ulozio tesko da ces moci da povratis u prodaji, eventualno neko sa foruma ako resi da kupi. A i moze da se ispostavi da taj sto kupis opet moras da popravljas ono sto si na ovom vec sredio.
Pa za neku godinu da padne jos neki jaci pored ovog, bez prodaje.

Kod mene je motor bio zreo za generalnu, i zato sam se odlucio da radim povecanje kubikaze. Pumpa i dizne su radjene lane, pa njih nisam dirao, glave su isto bile lose pa mi je maltene bilo svejedno koje delove kupujem.

Kod mene je motor bio zreo za generalnu, i zato sam se odlucio da radim povecanje kubikaze. Pumpa i dizne su radjene lane, pa njih nisam dirao, glave su isto bile lose pa mi je maltene bilo svejedno koje delove kupujem.
Pretpostavljam da si kupio ventile kao za glave za 7011 pa si po njihovoj sirini polirao kanale?
Kad bih nasao majstora za sve ovo, odlucio bih se. Ovako sam nemocan.

То ко мој рођак воле човек да тера те карабуџе то је чудо једно.Цео свој век више је провео расклапајући и склапајући их него што је радио са њима,ал не вреди то је опасна дијагноза :ROFLMAO:

Prošle zime sam ubacivao 102mm u 7011
Ništa niti sam strugao niti obradjivao.!!!
Uzeo kod kulika 4 sklopa, uradio glave kod puškaša rekao mu da ubacujem 102mm on je nešto kao prepravljao uzeo mi oko 120e
uradio pumpu i dizne 40e
Uzeo leteće ležajeve,
Radi zekonja skroz dobro!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Jel ko kupovao skoro pomoćni cilindar hidraulika za 80 i veće konkretno imam jedan sa Ursule 904 pa bi kupio još jedan da montiram 2 na 560
Nešto mi to baš moćno
A rešio sam da prepravim ceo 560

Balic to na modernije traktore postavlja od zmaja 161 od vitla… sa onim kuglama kod bolcne…

Može i ruski od volana oko 30e ali mora dodatak na rame
Ovaj od Ursule bi išao na bolcnu na ramenu ima dobar hod

Prošle zime sam ubacivao 102mm u 7011
Ništa niti sam strugao niti obradjivao.!!!
Uzeo kod kulika 4 sklopa, uradio glave kod puškaša rekao mu da ubacujem 102mm on je nešto kao prepravljao uzeo mi oko 120e
uradio pumpu i dizne 40e
Uzeo leteće ležajeve,
Radi zekonja skroz dobro!!!

Pa 7011 je vec fabricki na 102. Ne vidim sta je tu imalo da se prepravlja.

Hajde Luka pri'vataj se posla da ne ubijam glavu i ne jurim drugi traktor 😃
Dacu ti krug po selu, kad sve bude gotovo. Eto, obecavam 😃

Nazad
Vrh