Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zovi krokus, tamo verovatno ima. Ja sam kupio od njih za 7011. Čak su mi dali i neki veliki popust jer je imalo malo oštećenje.Tražim pomoćno sedište za Zetor Proxima 120. Novo ili polovno, nebitno. Sin navalio sa mnom u traktor pa moram nabaviti. Fabrički nije bilo ugrađeno. Pa ako neko ima javite.
Odeš u "VODOVOD" u BP kod Ace i uzmeš kugl ventil sa ribljim kostima za prečnik creva koji je kod tebe!!!!@lovac luka, majstor je rekao da može da se namontira, da su prečnik slavine i unutrašnji prečnik creva približni. Nije mi garantovao da to tako može da radi duži period. Garant se mehaničar razume u kvalitet i izdržljivost plastične slavine kap po kap. Bolje da pitam i ovde, možda dobijem i neku drugu ideju. Vidim da si i ti dao jednu.
Koliko me sjecanje sluzi mora na pola. Inace znam da to nisu rjesili ni na proksimama , sa tim iglicastim lezajem, pocetak kvara na mjenjacu, pretpostavljam ima veze i sa gubljenjem ulja iz mjenjaca i losijim podmazivanjem.sto se tice tog iglicastog lezaja el on moze da se zameni bez rastavljanja menjaca il mora ceo menjac da se rastavlja
Vidio sam da je covjek na zetora koji ima orasje kabinu montirao mali hladnjak sa slavinom od zastave, i tako se grejao par godina. To sam imao i ja u planu uraditi ali nikako da uganjam majstora da mi pospaja creva jer mi se necacka puno oko motora. Verujem da se tu kod tebe moze naci slavina od malog hladnjaka sa zastave.@lovac luka, majstor je rekao da može da se namontira, da su prečnik slavine i unutrašnji prečnik creva približni. Nije mi garantovao da to tako može da radi duži period. Garant se mehaničar razume u kvalitet i izdržljivost plastične slavine kap po kap. Bolje da pitam i ovde, možda dobijem i neku drugu ideju. Vidim da si i ti dao jednu.
Kad smo sastavili menjac i kad smo menjali brzine a jos nismo poklopac menjaca vratili niti ulje sipali, sve se podudara u milimetar prilikom saltanja brzine. U svakoj brzini su sastavljeni lepo zupcanici bez da neki bezi napred ili nazad vec se podudarali kao jedan.@markokg , hoce da lupa , ali to ne zavisi samo od jedne brzine kad ima lufta u gornjem snopu odbnosno kad ode onaj iglicasti lezaj , ali lupa vecinom pod opterecenjem.
Ako se mjenjaju zupcanici hoce da bruji dok ne sjednu ali to se cuje u svim.
Ono sto se prepravljali , da li je dobro montirano, treba pogledati shemu koji zupcanici rade u 4 brzini , da li ima neki aksijalnog hoda ako ide nizbrdo i kaci negde zupcanik.
Da li se to cuje i u sporohodnoj 4 brzini.
Ne ide lagano vec malo teze. Cak sam morao malo da odvijem osigurace da to koliko toliko popustim da lakse upada.@markokg, kako ubacujes u 4 brzinu, da li ide jako lagano , ako ide lagano provjeri osigurac sa kuglicom , zetor voli da mjesa brzine kad je na nizbrdici i ako malo trucne ako su mu ti osiguraci slabi, moguce da taj seta aksijalno. Kod njih je normalno stanje da se malo teze ubacuje u brzinu , odnosno te kuglice osiguraca treba da imaju dosta jake opruge.
Ako je pod opterecenjem(motor pogoni) ne cuje se a kad ga gura diferencijal lupa , vrlo cudan simtom.
Tako je. Prvi put sam odvezao traktor u drugo selo i cekao da bude gotov i zezao je menjac od prvog dana ali nisam znao za bolje...Marko
Taj tvoj Zetor koliko se sećam radili ste menjač pa nešto niste dobro spakovali, pa si tako vozio par god
Onda ste opet radili menjač pa opet nešto pa se sad opet nešto čuje
Jesi ti razmišljao da to oteraš majstoru??
Sve navoje ima da izližete dok "UTUVITE" šta ga boli!!!!!!
Rastavljate ga i sastavljate kao PUZZLE nije to rešenje!!
I sad opet voziš tako pa to kruni nešto unutra tuče kao šmajser!!!
Da je šperovana prednja vuča,nosi on onda i tri brazde po tom blatu, Zetor je to!Izvinjavam se sto je jedna slika jedan post,ali kod mene drucacije nece da postavi sliku. No,sto se tice zetora i oranja islo je lepo ali kisa koja pada bez prestanka ne dozvoljava dalje....[url=https://postimg.cc/VJ4HrDMj][/URL]s