Zetor

20210806-165909.jpg
Jel u Banjevcu stoji, pored puta u dvoristu?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nadam se da nije veliki kvar na prednjem mostu...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zamena semeringa a kad je skinut reduktor onda i lezajevi jer nije bas lako oko njega. Samo sto nikako vreme da se nadje da se sklopi.

Pozdrav društvo, da se pohvalim, kupili smo Zetor 6211, sa originalnom češkom kabinom ovde kod nas u Bačkoj.
Sada smo u potrazi za plugom, kontam da će Olt posavac 2x30 (12 coli) biti dobar izbor za ovu snagu traktora.

Jel zna neko, koliko treba da bude kompresija na Zetoru 4718 (ako ne zna baš na tom, može i na nekom drugom, čisto da uporedim). Radio sam nešto oko traktora, skidao masku, pa ajd da premerim kompresiju na sva 3 cilindra. Izmerio sam 20bar-a što mislim da i nije nešto, to jest da je malo. Mada on pali dobro,...

Pozdrav društvo, da se pohvalim, kupili smo Zetor 6211, sa originalnom češkom kabinom ovde kod nas u Bačkoj.
Sada smo u potrazi za plugom, kontam da će Olt posavac 2x30 (12 coli) biti dobar izbor za ovu snagu traktora.
Узми ти слободно и 2х35 плуг,друг из Р.Крстура има таквог Зетора и вуче ИМТ 757,2 бразде са њиме без проблема,а њихова земља је средње тешка.

Naravno da sve zavisi od težine zemlje ali svaka godina je priča za sebe po pitanju uslova za oranje u smislu nedostatka padavina ili previše padavina u vreme rada.
Ja recimo sa 7211 u nekoj godini kada je mnogo tvrdo imam dosta problema sa plugom IMT 2x35 i 14" sa pretplužnjacima kao i u veoma kišnim jesenima...

Naravno da sve zavisi od težine zemlje ali svaka godina je priča za sebe po pitanju uslova za oranje u smislu nedostatka padavina ili previše padavina u vreme rada.
Ja recimo sa 7211 u nekoj godini kada je mnogo tvrdo imam dosta problema sa plugom IMT 2x35 i 14" sa pretplužnjacima kao i u veoma kišnim jesenima...
Isti slucaj i kod mene sa imt 577 DV i imt 757 2x35 opet tesko ide gde je izrazito teska zemlja,
jos kad vidim da neki predlazu i trobrazni plug a ja se mucim sa dve brazde pa sve nesto razmisljam da promenim plug, mozda je i do pluga

Bolje je 2x30 i nema da misliš.Može on da vuče i 2x35 ali sigurno ne u svim uslovima.Zavisi kakvu zemlju imaš-to ti najbolje znaš.

Hvala vam na savetima, nemam mnogo iskustva sa poljoprivredom, tast će koristiti traktor.
Znam da ima nekoliko parcela u Begeču i da se žalio da je zemlja tamo jako teška za oranje.
Ali u potezu prema Čelarevu, tamo je lakša.

Ako se ne varam plug Olt Posavac 2x30 (12 coli) je isti kao IMT 756, ali su daske drugačije, bolje slažu brazdu koliko sam čuo.

Pitaj ga gde je ta teška zemlja u Begeču. Inače, u peskovitom zemljištu kakvo je i u Gložanu taj traktor treba da radi sa 2x35cm bez problema.

Nazad
Vrh