Zetor

Meni se cini ovako iz gledanja da je "dobro" nastelana bos pumpa i sve skupa se poklapa sa odredjenom brzinom u kojoj se nadvlaci

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Pitanje na mom 6711 u poslednje vreme mi na onu pelivnu cevcicu sto ide iz bospumpe stalno kaplje gorivo radio traktor ili ne ranje to nisam primecivao sem kad sipam ulja pa onda malo prelije sta moze da bude uzrok tome i dal moze da ima neke vece posledice.Trakto sasvim normalno radi ne trokira nedimi lepo vuce.

Vec sam pisao da sam skoro remontovao kompletan traktor 5711, a pogotovo menjac/transmisiju.

Evo snimio sam problem pa ako neko ima ideju sta je ovo, da resavam.

Ler gas, traktor miruje, nije u brzini tj menjac miruje. Cuje se lupkanje neko ali ne neko jako. Ako zgazim kvacilo, zvuk se izgubi. Cim pustim kvacilo, lupka. Ako povecam gas, cesce lupa tj od obrtaja zavisi.

Prva, druga, treca i peta brzina, nizbrdo, uzbrdo, po ravnom, pod teretom ili bez tereta, sve normalno.

Cetvrta brzina, uzbrdo i po ravnom, sve super. Ali cim krene neka i blaga nizbrdica a pogotovo veca nizbrdica, javlja se lupetanje i to ozbiljno.

Snimak govori vise od 1000 reci. Krecem se po ravnom cetvrtom brzinom i sve je normalno. Zatim krece blaga nizbrdica i krece da lupa to nesto. Zatim zbog nizbrdice traktor ubrzava i to lupanje postaje jace i ucestalije zbog povecanja obrtaja motora. I to tako traje. Pri kraju snimka prestaje nizbrdica i opet se sve smiri kao da je sve u redu.

Марко ала те тај трактор намучио свашта нешто си му радио и опет проблеми, можда би било понајбоље размислити о његовој замени

Ja sam imao iste simptome na torpedu. Na korpi kvacila sraf od zabice je ceso na kraju mi odlomio uske na korpi.

Kod mene se culo u svim brzinam jedino kad sam stisnuo kvacilo se nije culo ali dosta tise nego kod tebe

Kod mene je jedna zabica na korpi dodirivala kuciste (zvono) menjaca, i to je uvek lupkalo dok ne stisnem kvacilo. Ispostavilo se da je jedan vijak koji drzi zabicu kvacila kardana bio kriv. Najverovatnije se iskrivio prilikom sklapanja traktora. Ali ovo neznam sta bi moglo biti da se cuje samo u cetvrtoj brzini. Da nije ostecen zupcanik? Ili iglicasti lezaj u spojnickoj osovini.

Da li je neko ugrađivao slavinu ispred kabine na gumenom crevu da zatvori grejanje? Majstor mi kaže da može slavina za sistem kap po kap samo ne znam kako bi ta slavina izdržala visoku temperaturu vode.

Da li je neko ugrađivao slavinu ispred kabine na gumenom crevu da zatvori grejanje? Majstor mi kaže da može slavina za sistem kap po kap samo ne znam kako bi ta slavina izdržala visoku temperaturu vode.
Ako ti je majstor rekao šta razmišljaše
Ako nemaš poverenje u njega zašto ga zoveš????

Marko
Taj tvoj Zetor koliko se sećam radili ste menjač pa nešto niste dobro spakovali, pa si tako vozio par god
Onda ste opet radili menjač pa opet nešto pa se sad opet nešto čuje
Jesi ti razmišljao da to oteraš majstoru??
Sve navoje ima da izližete dok "UTUVITE" šta ga boli!!!!!!
Rastavljate ga i sastavljate kao PUZZLE nije to rešenje!!
I sad opet voziš tako pa to kruni nešto unutra tuče kao šmajser!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh