Zetor

@deks hvala na preporuci i meni je na pamet pao IMT 560 novijeg tipa, on bi takođe mogao da povuče dve brazde i jeftiniji je, ali čoveku je Zetor favorit :)

@BOKIBOLE tast je spreman da izdvoji do 6.000 €, tako da se taj Zetor 7011 iz Vladimirovca ne uklapa u računicu.

Za 6000e nema 6211 i 7211. Čak i dobar 7011 sa originalnom kabinom se teže može pronaći za te pare. Ja sam moj platio 5500e plus sam ulozio preko 500 e za prednji trap, kočnice i remont sistema za grejanje. Posle toga jos boš pumpu sam radio i pretresao hidrauliku i tako nakupi se tu dok se dovede u neko ok stanje.

Za 6000e nema 6211 i 7211. Čak i dobar 7011 sa originalnom kabinom se teže može pronaći za te pare. Ja sam moj platio 5500e plus sam ulozio preko 500 e za prednji trap, kočnice i remont sistema za grejanje. Posle toga jos boš pumpu sam radio i pretresao hidrauliku i tako nakupi se tu dok se dovede u neko ok stanje.
A najveći problem,što su većinom u rukama nakupaca.Naročito Pančevo,Dolovo,Crepaja...Pošten čovek ne može da kupi traktor a i da ga proda od tog ološa.

Ne znam zašto vam smetaju nakupci. Dobar traktor se lako proda za realne novce uglavnom u selu ili po preporuci, a nakupci ne plaćaju realno već ispod cene. Uglavnom gledam da kupim od dugogodisnjeg vlasnika, robu od svercera ne gledam.

Vidi se kad traktor prodaje neko ko ga zna i koristio i neko ko je nakupac.....ako ne možete sami povedite nekoga ko može da razlikuje. Što više pitanja, opuštenih...i sami se odaju :osmeh:

Ne znam zašto vam smetaju nakupci. Dobar traktor se lako proda za realne novce uglavnom u selu ili po preporuci, a nakupci ne plaćaju realno već ispod cene. Uglavnom gledam da kupim od dugogodisnjeg vlasnika, robu od svercera ne gledam.
Nakupci i šverceri su po meni isto_Od ovih što sam naveo sa područja 013 možeš i loše da prođeš.Sreća moj mehaničar je imao 2m pa su malo imali zorta a i bilo nas je još trojica.To je bilo negde 95-e.

@BOKIBOLE da, teško je naći pogotovo na oglasima gde imam osećaj da su 80% oglasa nakupci. Dobar traktor zna i da ostane u selu, komšija proda komšiji. Mada dešava se i da vlasnik premine i naslednici budzašto prodaju svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Bila je skoro prilika u tastovom selu za Zetor 4718, ali on nema dovoljno snage za dvobrazni plug. Na kraju su ga kupili nakupci iz Rume.

@Zoran0230 Upravo tako, za Dolovo i Bavanište sam čuo negativna iskustva, moj komšija je mislio da će ga na kraju istući i oteti mu novac jer je došao sam... Napisao je neko ovde na ovoj temi: "Tamo u kupovinu po mogućnosti treba poneti pištoljčić" 😆

Čovek toliko može da se "Ispruži", ukoliko do jeseni ne naiđe tako neki Zetor od 60-70 konjskih snaga, pazariće se stariji model ili neki drugi proizvođač, Bože moj ništa nije suđeno.

@pidikanac ne želim da grešim dušu niti ikog da omalovažavam jer kao sremac ne poznajem te krajeve najbolje. Pre 5-6 godina moj komšija je po oglasu za IMT-a 539 otišao u neko selo iza Pančeva, traktora sa oglasa nigde nije bilo, a cigani su ga stavili u nekog starog bmv-a na zadnje sedište, još dvjica seli nazad do vrata da nemože izaći i vozali ga. Pokazivali mu krševe i tražili provziju.

Da ne skrećem sa teme, ako su lagali mene onda ja lažem vas.

E vidiš sad si dao malo drugačiju sliku selo iza Pančeva cigani ga vozikali i tražili proviziju a kupovao 539. Ima dosta sela oko Pančeva ali samo u nekima gore pomenuti trguju traktorima tako da Bavanište ne spada u ta sela jer nije da nemamo pomenute već nemamo imt traktore 😏 nema kuće koja nema bar jednog Zetora.

@pidikanac ne želim da grešim dušu niti ikog da omalovažavam jer kao sremac ne poznajem te krajeve najbolje. Pre 5-6 godina moj komšija je po oglasu za IMT-a 539 otišao u neko selo iza Pančeva, traktora sa oglasa nigde nije bilo, a cigani su ga stavili u nekog starog bmv-a na zadnje sedište, još dvjica seli nazad do vrata da nemože izaći i vozali ga. Pokazivali mu krševe i tražili provziju.

Da ne skrećem sa teme, ako su lagali mene onda ja lažem vas.
Prvo kažu da je prodat sinoć a onda te vode po selu kod kumova.I kod jednog smo popili piće i kafu.I lepo nam čovek reče:Šta ste vi očekivali za te pare.
Tipa :542,star par godina za 3000E

E vidiš sad si dao malo drugačiju sliku selo iza Pančeva cigani ga vozikali i tražili proviziju a kupovao 539. Ima dosta sela oko Pančeva ali samo u nekima gore pomenuti trguju traktorima tako da Bavanište ne spada u ta sela jer nije da nemamo pomenute već nemamo imt traktore nema kuće koja nema bar jednog Zetora.
U Dolovu bas to rade. Drugara i mene su vodali cigani po selu kao mecke i u Banatsko Novo Selo i samo smo molili boga da se izvucemo zivi

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Barbula, garant ste išli da pazarite nešto jeftino a dobro :)
Drugar se napalio bas na taj jeftin a dobar 539,i rekli su mu da je traktor u smederevu i kad smo stigli u smederevo pozove telefonom i covek mu kaze da je traktor kod svaje u dolovo,ja mu odma kazem da ne idemo badava nema od toga nista ali on resio da ide pa nema boga i tako ...

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Ja sam rođen u Dolovu i živeo sam tamo 20 godina zadnjih 30 godina sam u Bavaništu odakle sam i oženjen. Tako da znam o čemu se radi i ko to radi.

Tako i mog strica tamo negde oko Smederava vozali prevaranti, jos ga terali da im plati gorivo.Pa prvi prodat, obiso nekoliko i nakraju kupio kantu.

Nazad
Vrh