Zetor

problem hidraulika4718.bez orudja radi normalno kada zakacim nodetmasinu digne lako i stane na svaku zadatu visinu ali cuje se pumpa da zuji kada rucicu vratim malo na spustanje prestaje zujanje pumpe a visina ostaje. promeno sam sve gumice poluzje nema nekog velikog lufta. zadnji zavrtanj stelovao i opet isto isto je u sva tri polozaja pmd.neki put kada dizem sa vecim gasom bude dobro. teret moze da drzi celu noc i dan ne pada ni mm.

Imam dva pitanja a to su tri stvari :haha:
Šta može biti uzrok pucanja i krivljenja šipke podizača ventila?
Da li ventili stižu klipove?
I na koliko se šteliju ventili?
I sve ovo me interesuje za 7011.

jos nisam resio zetorov hidraulik skidao sigurnosni na pumpi bio na 110at uslajfovo i podigao na 170at i nisam ga resio . moram kuppiti pumpu novu ali ima indijska i poljska.poljska skuplja za malo a da li je bolja ima li neko iskustva

Ja stavio original i kupio komplet gumica za kocku ali ih nisam menjao. Pumpa super radi ali i dalje kada se zagreje seca ali mislim da je to do gumica.

gde ima orginal pitao servis u kisacu da li popravljaju pumpe kaze ne .ima samo poljska i indijska jos kaze jedna indijska radila dva sata i crkla a poljska rade malo duze. kada bi nasao gumice mogao bi uraditi i moju

Vidite sa našim članom Daliborom iz Ruskog Krstura da li može da donese iz Češke originalnu pumpu. Verovatno je i cena da se počeškaš gde ne svrbi.

Bas taj deo nisam koristio (hidro. pumpu), ali moj glas ide za poljsku pumpu, ako traktor ne dize prskalicu od 600 lit. i takve stvari... Uglavnom imam pozitivna iskustva sa tim delovima, t.j. odnos placeno/dobijeno je super kod tih poljskih delova - po meni. Original delovi su papreni, i ne opravdaju cenu, nisu toliko bolji od poljskih delova - moje misljenje.

Original delovi opravdavaju svoju cenu veruj mi. Nije dzaba takva razlika u ceni. Moj jedan drugar je stavio poljsku Ac pumpu na Zetora i posle 2 nedelje se na pola raspala. Ista ta pumpa kosta 20€ a Original Pal kosta 60€ pa vidi onda da li se isplati dati vise novca za Org. Ja sam na moj 6211 stavio Org Pal i radi kako treba. Dosadasnja Org je izdrzala 28 godina. 🙂

Gde da kupim original ili u kvalitetu glavne kocione cilindre? Stavio sam skoro nove i oba zezaju. Ne vracaju se klipovi cesto kada zakocim i upale mi kocnice.
Onda samo odvijem sa kljucem veliki sraf koji ih drzi, rasteretim pritisak kad iscuri ulje i odmah kocnice popuste.

Pozdrav poštovani članovi, moj tast bi želeo da kupi Zetora da može povući dvobrazni plug. Ima starog 2511, ali imanje mu se povećalo i jednostavno više ne može stići da sve uzore sa njim. Odgovarao bi mu neki model od 60-70 konjskih snaga, nešto tipa 6011,7011 ili 6211,7211.
Po internetu na oglasima su uglavnom nakupci ili traktori u lošem stanju.

Ako ima neko da prodaje ili zna nekog domaćina u selu da bi prodao može mi se javiti putem privatne poruke, ne znam da li smem ostaviti telefon ovde.

Pozdrav još jednom i oprostite na smetnji.

Gde da kupim original ili u kvalitetu glavne kocione cilindre? Stavio sam skoro nove i oba zezaju. Ne vracaju se klipovi cesto kada zakocim i upale mi kocnice.
Onda samo odvijem sa kljucem veliki sraf koji ih drzi, rasteretim pritisak kad iscuri ulje i odmah kocnice popuste.
Pravo pitanje, cilindri Fragokov, made in Slovakia su loseg kvaliteta.Neophodno je uzeti nesto bolje i kvalitetnije.

Zar te nisu zezali paknovi? Ja sam imao takve probleme sa novim paknovima i na kraju ih skinem i bacim i vratim stare. Evo sad fala Bogu normalno vracaju.

To je valjda reseno. Ali sad glavni kocioni cilindri zezaju i zablokiraju kocnicu. Prvo levi pa sam eto vec 2 meseca bez leve kocnice, pa jutros i desni zablokirao. Cim odvijem malo sraf koji ga drzi i cim se malo ulje prospe i nestane iz sistema, odmah se pritisak oslobodi tj kocnice oslobode tocak. Cak mi je jutros, cim sam popustio sraf, traktor malo krenuo. Znaci do cilindra je.
Narucio sam nove danas u Pal Beograd. Kazu da imaju originalne fragohov cilindre. Sutra mi stizu.

Pozdrav poštovani članovi, moj tast bi želeo da kupi Zetora da može povući dvobrazni plug. Ima starog 2511, ali imanje mu se povećalo i jednostavno više ne može stići da sve uzore sa njim. Odgovarao bi mu neki model od 60-70 konjskih snaga, nešto tipa 6011,7011 ili 6211,7211.
Po internetu na oglasima su uglavnom nakupci ili traktori u lošem stanju.

Ako ima neko da prodaje ili zna nekog domaćina u selu da bi prodao može mi se javiti putem privatne poruke, ne znam da li smem ostaviti telefon ovde.

Pozdrav još jednom i oprostite na smetnji.
Od mene preporuka Ursus c360.
Cenovno je jeftiniji dosta, moze se naci mladji, ima delova na svakom cosku.
Jako je slican Zetoru,ako ne mora biti Zetor....

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh