Zetor

radio sam i sa jednim i sa drugim. znam sta na kom valja i na zetoru ako ne valja (ko sto ne valja) onda ne valja. a na imt ako valja (ko sto valja) onda valja. shvatite ljudi da nemam nista protiv zetora i sam zelim jednog u basci. zetor je masina koja ne zna da stane malo vise pije al ne moze i jare i pare.

Koliko sam ja na njivi spominjao i oca i majku onome ko je konstruiso tu hidrauliku;) Bilo je dana da me izludjivala, a tek stavljanje roto kose u radni polozaj , mala je rucica skroz dolje naprijed mislim na P sto bi bilo kontrola polozaja , zakrenem roto kosu , ona promeni balans na toplingu a on podigne hidraulik i nabije roto kosu skroz naprijed a ja ne uspijem da stavim osigurac (automatsko je samo vracanje u transport) , prvo oca majku onda se penji u kabinu spusti roto kosu pa malo naprije pa van pa.... A tek spustis rucicu i kad odmah krenes a on podigne tanjuracu ili sjetvospremac ,molas malo pricekati da padne i umiri se pa onda krenuti. Steluj malu vamo tamo samo veci problemi , bez kontrole vuce i polozaja ne dize dovoljno visoko i nema preciznost namjestanja. Ja znam neke koji su se rjesili traktora samo zbog hidraulike. Zavezana sa zicom mala rucica ,drugom odsjecena i probusena i kroz nju vijak i zabravljena.

Nema to (ta rucica) veze sa "finom, grubom i kombinovanom" regulacijom.
A ovo ostalo ne bih da komentarisem... pa posle traktor ne valja... :sjasi:
koliko ja znam na zetoru imas jednu rucicu za fino, grubo, kombinovano i drugu rucicu za sporo brzo reagovanje hidraulika. a ti si spomeno 3 rezima pa samim tim sam se asociro na to

Mislimo na isto (ta 3 rezima rada).

Potrazite ovde adakvatnu dokumentaciju, pa pregledajte uputstva, pa cete naci i ulogu te rucice s 3 polozaja.

Niti sam zetordzija niti poredim ove Zetore koja ja imam sa drugim traktorima, ali to sto sam ranije pisao o potrosnji je tako.
Evo jos jedan primjer za 6340, na pumpi sam nasuo do vrha i otisao 7km do parcele gdje sam posijao 7.5 ha kukuruza, vratio se na pumpu i dosuo 24 litre. Sijacica cetiri reda, kardan 540 obrtaja.
Ali sa ovom kombinaciom u zelenoj masi i kad ima uzbrdice trosi veoma dosta.

18.jpg

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

73-2.jpg

73-6.jpg

- - - - - - - - - -

Tako je... negde izmedju. Nisu ni neki potrosaci, a nisu ni najmanji. Sve zavisi od agregatiranja...
Znaci nista spektakularno. Ne moze da uzore sa 10 l ha (ili to nije oranje), a i ne trosi vise od bilo kog drugog traktora. Ako nije tako, onda nesto nije u redu (napr. veliki traktor ore malim plugom itd.).
Udobni, pouzdani traktori.
kverneland.jpg

Mislim da ovaj plug i 7340 rade jako kvalitetno oranje.

@djendrag kako si zadovoljan sa tim plugovima. Cuo sam da se mnogo kako vuku? Da li su 3x35?

Da, 3x35, i veoma se lako vuku, sad smo orali sa novim leopardom i ovim kvernelandom i osjeti se razlika u svemu, kverneland brze ulazi u zemlju, slaze bolje i ljepse brazdu i laksi je za vuci, a posebno mi se svidja sto mu nije potrebno neko posebno podesavanje, dok leoparda treba par puta dotjerati da pocne jednako da ore. Jedina mana kvernelandu je sto je tako polovan skup, ovaj sam platio 1.900 KM. Kupio sam ovaj prvi na slici.

Plug je skoro nov, malo sam se i plasio da ga uzmem, mozda ima neki problem pa zato nije radio, ali je uredan, i uvezen je iz Norveske. Tih sto tebi treba ima kod ovog trgovca nekoliko komada, okolina Prijedora.

- - - - - - - - - -

Da sa 3x35, ujak ga je kupio novog u Novoj mehanici, znaci onaj model sa krivim radnim tijelom. A i ja sam prije tri godine kupio isto novi 2x35 njega kacim za 6340.

Da, u Kozarcu, sad ima obrtac dvije brazde, gotovo nov, ne znam cijenu ali mogu provjeriti.

- - - - - - - - - -

Da, u Kozarcu, sad ima obrtac dvije brazde, gotovo nov, ne znam cijenu ali mogu provjeriti.
Ovaj smo kupili ujaku prije dva mjeseca, platili 1.700 KM i dobili nove raonike uz njega.
ott-1.jpg

- - - - - - - - - -

ott-2.jpg

ima u modrici neki lik prodaje ekstra jeftino plugove. 2 poznanika kupili kod njega. imt 756 2 brazde 300 eura a drugi kupio 756 trobrazdni za 450 eura. ganjam broj od tog lika ovih dana

Da li ima neko za delova povoljnije od Krokusa iz Goloboka? Trebaju mi spone I centralna bolcna sa biksnama.

Ima li taj na piku svoje oglase, ne mogu vjerovati da su mu takve cijene?

Oni nemaju svoj profil ali ima komsija koji objavljuje po nesto za njih, njegov profil na piku je Hurliman123. Sad imaju kverneland prevrtac skoro nov i ova presa Welger je napravila 4.200 bala, gotovo nova. A njihov nacin prodaje je takav da kako kupe tako i prodaju, ne gledaju kako se kod nas krecu stvari, znaci ako povoljno kupi i povoljno prodaje. I dosta nabavljaju zanatskog alata, motornih testera itd.

On uglavnom ima ono sto je na njegovom sajtu. Kada sam nesto jurio, rekao mi je da pogledam na sajtu jer on stalno to update-uje.

Nazad
Vrh