Normalno da će vući berač brže i bolje od duplaka koji je ladno 2 puta manje okretan od njega i teži jednu tonu. Ja nisam rekao da 5211 ne može da vuče taj spremač ali ako je teren brdovit a zemlja teška to je mučenje traktora. Ja sam radio sa spremačem od 2.8m i traktorom duplakom od 65KS (Hurliman H-360) a posle sa Zetor 7045 i na jako brdovitom terenu to nije nikakav posao. Džabe snaga traktora kad ti uzbrdo ne možeš da ideš brzo, nizbrdo ako ideš brzo u prvom prolazu ili ćeš se prevrnuti ili ispasti iz kabine a zemljište je takvo da spremač bukvalno ne radi ništa ako ne ideš baš, baš brzo. Za lakša zemljišta i ravnicu ne znam i neću komentarisati.
5211 i njegov naslednik, 3320 su jako sposobni traktori u svim poslovima, kod mene ima dosta i jednih i drugih. Najveća mana u mom kraju im je vrlo lagan prednji kraj pa su skloni propinjanju. Ja lično ne bih kačao tako veliki spremač za njih, rade to ljudi ali nije to to. Bolje 2.5m, em je lakši pa ne propinje, em je uži pa je lakše traktoru i možeš da ideš brže. Tih pola metra zahvata malo znače na učinku (možda ostaneš u polju pola sata duže) a traktor se ne izlaže preopterećenju koje povećava potrošnju i habva sve dijelove. Imajte na umu da je to ipak traktor sa samo 3 klipa, 2.7 litara zapremine i 51KS a da je težak čak 2800kg. Zbog te velike mase u stvari i može tako dobro da potegne i radi) no njemu treba dobar dio te snage samog sebe da nosi.