Zetor

Menjao sam danas ulje na 4911 i primetim da kaplje gorivo na onoj cevcici (odusak :sta: ) sto ide sa bos pumpe prema zemlji; bos pumpa je suva, na oko sve deluje ok; mislim da nije normalno da kapljica za kapljicom curi?

Da je samo trebao motor, pretpostavljam da nije trebalo da se skida prilikom generalne?
Ako ni nije problem, pribelezi troskove pa nam javi.

Jel to znaci da si definitivno odustao od prodaje i da ga sredjujes za sebe?

Da je samo trebao motor, pretpostavljam da nije trebalo da se skida prilikom generalne?
Ako ni nije problem, pribelezi troskove pa nam javi.

Jel to znaci da si definitivno odustao od prodaje i da ga sredjujes za sebe?
I radilica nova ide vracam ga na standard,pribelezicu troskove. Odustao sam jer sve sto bi uzeo morao bi da doplatim pa da posle mozda opet ovo radim ovako ce da ga dobro protresemo i znam na cemu sam.

Planiram da radim desne kočnice na Zetoru (7045) i prodavci su me malo zbunili kada sam išao da kupim dijelove. Naime, prošle godine sam radio lijevu stranu. Skinuli smo reduktor, kočioni doboš, pakne i obruč ručne kočnice te cilindar, uzeli sve novo i stavili. Kada sam prije par dana otišao da kupim sve to i za desnu stranu, zbunili su me pričom kako imaju dva modela kočionih pakni i obruča. Valjda imaju neku duži i neki kraći. Sad ne znam šta da radim jer ispada da opet moram sve da skinem pa da nosim stare dijelove kako bih kupio po uzorku a to mi ne paše jer to moram da radim vikendom a tada ne rade prodavnice. Imam stare pakne i traku sa lijeve strane pa me zanima mogu li po njima (kao uzorak) uzeti sve što treba da desnu stranu? Takodje, jesu li isti lievi i desni cilindar ili i tu postoji jedan posebno za lijevu i posebno za desnu stranu?

Planiram da radim desne kočnice na Zetoru (7045) i prodavci su me malo zbunili kada sam išao da kupim dijelove. Naime, prošle godine sam radio lijevu stranu. Skinuli smo reduktor, kočioni doboš, pakne i obruč ručne kočnice te cilindar, uzeli sve novo i stavili. Kada sam prije par dana otišao da kupim sve to i za desnu stranu, zbunili su me pričom kako imaju dva modela kočionih pakni i obruča. Valjda imaju neku duži i neki kraći. Sad ne znam šta da radim jer ispada da opet moram sve da skinem pa da nosim stare dijelove kako bih kupio po uzorku a to mi ne paše jer to moram da radim vikendom a tada ne rade prodavnice. Imam stare pakne i traku sa lijeve strane pa me zanima mogu li po njima (kao uzorak) uzeti sve što treba da desnu stranu? Takodje, jesu li isti lievi i desni cilindar ili i tu postoji jedan posebno za lijevu i posebno za desnu stranu?
Zombi mozes li uzeti oba modela, platiti jedan a drugi tj neodgovarajuci radnim danom vratiti. tako ja radim kada ima nedoumicu oko delova. Normalno kod proverenih trgovaca.

Pakne i pojasevi su iste sa obje strane, a cilindri su različiti lijevi desni.
Drugačiji položaj odzračnika.

Pa tako sam i ja mislio, za svo troje, već ovi u ovoj radnji prave budalu od mene kao znate ima ovaj tip pa onaj tip pa ovako pa onako. Ja im lijepo kazem Zetor 7045 a oni mi nabrajaju nekih 10 varijanti, debili pojma nemaju. Sad cu to uzeti za vikend pa moram majstora planirat da mi to sve zamijeni.

Inače. kad sam tu da pitam za savjet. Naime, na lijevu stranu je stavljeno sve novo u kočnicu i nožna koči kao sidro da baciš. Ručna medjutim koči samo unazad, daklle kad stojim uzbrdo. KAd traktor stoji nizbrdo (prednjim krajem nizbrdo) kočnice ne koči ama baš nikako. Nije mi jasno kako je to moguće jer na drugu stranu zakoči na prvi zub. U čemu je tu problem?

- - - - - - - - - -

Zombi mozes li uzeti oba modela, platiti jedan a drugi tj neodgovarajuci radnim danom vratiti. tako ja radim kada ima nedoumicu oko delova. Normalno kod proverenih trgovaca.

Može to što se prodavaca tiče ali je meni problem što radim pa ne mogu da odem kad meni odgovara. Ograničen sam na vikend, nedeljom ne radi niko a subotom samo do 13h.

Imam problem i mnogo bi mi znacila pomoc ako neko zna... Zetor 5245, kad stoji ugasen vise od pola sata da bih ga upalio moram na pumpi rucno da napumpam (nadrukam) gorivo. Da li je neki manji problem, otklonjiv kod kuce ili nekog majstora ili da nosim pumpu kod bosiste.. Hvala puno

Imam problem i mnogo bi mi znacila pomoc ako neko zna... Zetor 5245, kad stoji ugasen vise od pola sata da bih ga upalio moram na pumpi rucno da napumpam (nadrukam) gorivo. Da li je neki manji problem, otklonjiv kod kuce ili nekog majstora ili da nosim pumpu kod bosiste.. Hvala puno

AC pumpa 99 % :osmeh:. Vidi nepovratni ventil na ac pumpi, nije ona skupa i nova da se uzme.

Kod mene se to isto dešava ali tek nakon nekoliko sati. Gdje u AC pumpi dodje taj nepovratni ventil? Ako uzmem novu dodje li on u njoj?

Jel treba mijenjati cijeli AC pumpu ili samo onu drukalicu što se sa njom ručno pumpa? Može li se doći do tog ventila da se očisti?

Nazad
Vrh