Koristim ovaj zimski period, pa sam skinuo dizne i poslao ih u bosch servis Zeravica na kontrolu. Pozvali me telefonom i rekli da treba da se menjaju ulosci na svim diznama na moju zalost. Naravno da sam morao da se slozim sa time, sta mi drugo preostaje.
Juce stigle dizne a danas nakacene i ociscen sistem goriva (skidane cevi od rezervoara do AC pumpe i ociscena casica koja je bila puna trunja iako je pre par meseci stavljena nova kao i filter u njoj. Tek sam sada video koliko znaci taj mali filter u casici.
Traktor sada lakse pali koliko vidim, a takodje, dim je drugaciji. Nekada kada mu das nagli gas, on prvo pogura crn dim pa se tek onda izgubi i sagoreva lepo, a sada je to beli dim pri naglom jakom gasu, i posle nema bukvalno nista. Definitivno bolje sagoreva sada.
Pre je znao da pri malom ler gasu preko rupe auspuha isprska kompresor tj da ga okupa u ulje, a danas je solidno radio na leru i to nisam primetio. Praticu dalje kako se stvari odvijaju.
Takodje, naslelovani su i ventili. Usis na 20 a izduv na 30 (hvala kolegi muhanicar na informaciji). Isto mislim da je lepsi zvuk motora. Kaze majstor da su bili labavi svi, a pogotovo usisni ventili.
Evo i cene kostanja dizni. Znam da sam trebao da javim kolegi Andrija imt 542, ali se ne secam kome bese jos..
Zamena uloska dizni 4x1400 din = 5600 din
Bakarne podloske 8x12x1 = 80 din
Usluzni radovi servisera = 1200 din
Ukupno 6880 din + brza posta + 10e majstor za skidanje dizni, ventile i sitnice.