Zatvaranje zimske brazde

Ha ha bas ste lozaci!? Ali kolega nije naseo.

Toliko o zatvaranju brazde...ko god je to uradio kod nas,hm...recimo da nije uradio sebi samom dobro...dobar deo atara pliva,pa sracunajte sta biva sa takvom njivom podosta usitnjene strukture,a voda se ispusta vec danima...posle povlacenja vode bice beton vrlo verovatno.

Uploaded with ImageShack.us

Ja sam planirao ako sutra ne pada jako kiša da kačim jednobrazni plug za ruju i otvaram brazdu(kanale).Kod mene je u ataru katastrofa od vode.

Stvarno nema bandere, možda ju Pavel podrljao i odneo kući, sledeći put će možda brazdu da zatvara sa banderom:haha::haha::haha:
ako nekom treba tu sam da vam donesem:haha:
to mi je specijalnost
019.jpg

Evo kako izgleda jedno od oranja jesenasnjeg,do setve nece biti nista dirano a i tad jedan prohod teskom drljacom.
Ovaj deo sam ja orao sa jednobraznim IMT-om
13030044.jpg

A ovo cale sa 756 plugom:
13030048.jpg

Majstor za drljanje po tanjiru,jer od drljanja po njivama nema nista za danas. Juce se taman moglo,kad ono prc pala kisa nocas da dosoli od gore.

Nema na čemu, tu smo da se pomažemo. Možda bismo mogli da otvorimo temu o hidrogelu, možda neko ima iskustva s tim.

Evo kako je juče izgledala brazda koja je zatvorena 05.03.:

25kmz61.jpg

U pitanju je suncokretište. Čekamo da se malo uvremeni, da bacimo veštak, još jednom spremač i setva.

Nazad
Vrh