Zatvaranje zimske brazde

Mi većinom ovako zatvaramo brazdu ( za normalnih godina kako će ove biti to ni Bog ne zna)

Ovo je prije bila livada pa zato tako loše izgleda

Pavel k , postavio sam tvoje slike na jednom stranom forumu sa komentarom , da vide kolko mi bacamo uree prije sjetve. Znam da imaju uvjek smiješne komentare. Kažu da su primijetili da je na drugoj slici neka bandera a kad si se vraćao da je nema . Neću te pitati šta je bilo s njom ali samo da ti napomenem.

Momo reci tim strancima da ne vide dobro,stvar je jasna kao ovaj sneg napolju.
Sigurno se zezaju .

Mi većinom ovako zatvaramo brazdu ( za normalnih godina kako će ove biti to ni Bog ne zna)

Ovo je prije bila livada pa zato tako loše izgleda

Nikog ne bih da uvredim ali tako radi istocni deo Madjarske ...zakace neku veliku banderu, ili stub od bagrema i stim "zatvaraju brazdu"... neznam ljudi ali nije to malo staromodno.Zar nema drjaca ili neki setvospremac pa da stim malo poravnjate zemlju????

Pa zato jer se ovo pokazalo bolje i od sjetvospremača i drljače, barem kod mene jer ako prođeš bilo čime što usitnjuje zemlju moraš napraviti pripremu kao za sjetvu jer ako ostanu grude debljine šake kad ih sunce zapeče ne postoji ni jedna mašina koja bi ih razbila ( rotodrljača igra biljara s njima) i plus toga da sa ovime ne vadiš vlažnu zemlju na površinu već samo sabiješ gornji sloj koji je suh a vlažan ostaje od ispod. Na slikama se bolje vidi kako izgleda nakon što je poravnato

rc_zps6eaaf333.jpg

rc1_zpsf92e64a3.jpg

Moguće je.Kao kad su Mujo i Haso diskutovali kako teroristima polazi za rukom da ukradu onoliki avion.Kaže Mujo pa budalo oni ga ukradu gore dok je on još mali. :osmeh:

Mozda mu je Dzoni pomagao u spremanju,a i ako je zakaci onakvim traktorom i modernim spremacem on to i ne oseti,kad dodje kuci samo se pita odakle mu daska vise na spremacu ? :osmeh:

Nazad
Vrh