Zatvaranje zimske brazde

Sad čitam ove vaše postove o matonu i suncokretu, naime i ja sam prošle godine sa prskanjem posle setve a pre nica nja sipao 0,3l matona po kj, i bogami bolovo je suncokret, počeo da žuti, međutim sava sreća pa mu ništa nije bio i na kraju je bio odličan... Znači maton više nikad u suncokret...

Izvinjavam se za offtopic...

Pošto sam ja brazdu zatvorio pre ovih kiša i snega, čim se uljudi vreme idem sa rasipanjem veštaka i kad temparatura dozvoli setva...

To je izgleda bio neki eksperiment na svoju ruku.Sigurno nije od totala već je u total usuto i malko preparata za dubinsko pa čovek napravio Mr.Hajda i Dr.Džekila tom kombinacijom na njivi.Igraju se ljudi onim što nije za igranje.

Tako je i moj pokojni deda oprskao kera protiv buva sa karate-om za repu,ker poceo da jede slamu,ali preziveo je,ja ga pitam pa sto si?,a on isto je to skoro buvac i buve:haha:

To je izgleda bio neki eksperiment na svoju ruku.Sigurno nije od totala već je u total usuto i malko preparata za dubinsko pa čovek napravio Mr.Hajda i Dr.Džekila tom kombinacijom na njivi.Igraju se ljudi onim što nije za igranje.
total je korišćen uz preparat za dubinsko prskanje,tako i ja u većini slučajeva radim
a prošle godine u već pomenutoj soji sam išao acetogal i monosan zajedno 2 dana pred nicanje
a deo njiva pod kukuruzom acetogal i rezon i 2L totala po hektaru

pre dve nedelje je bila promocija AS hibrida i jedan od "zaštitara" je preporučio ukoliko ima izniklog korova pre nicanja kukuruza uz preparate za dubinsko prskanje ubaciti i total:sta:

Pisano je o tom problemu i naravno o toj kombinaciji preparata čini mi se prošle godine par meseci nakon nicanja kukuruza.Ne mogu tačno da se setim koja je a i napravismo veliki :off_topic: u ovoj.Možda je to i dobra kombinacija ali ja sam po tom pitanju skeptičan i ne bi da eksperimentišem.

Такође помешам та два и нема проблема. Чак је у априлу после прскања била и солидна киша, и није било последица ни на сунцокрету ни на кукурузу.
Тај што је имао проблем сигурно је прскао доста касно тј пред само ницање.

Ako ovako nastavi,a javili su jake pljuskove izmedju cetvrtka i petka i sutra nesto slabiju kisu ,docekacu setvu bez zatvaranja brazde...

Ja moje njive nisam dirao niti planiram bar jos 15-ak dana. Da imam sejalicu sa diskovima tipa mater-mac ne bih nista dirao nego direktno sejao.

Nazad
Vrh