Zatvaranje zimske brazde

Mislio sam pada kisa dva dana,ja sam imao muke prosle godine sa prskanjem kukuruza cak sam prskao i po vlaznom sve cekam danas sutra a kukuruz raste moja iskustva su takva,sto i ne mora da bude slucaj ove godine!

Ljudi pre par godina i kod nas nekolicina su prskali Matonom korove pre setve jer ih je bilo vise sirokolisnih pa posejali suncokret. Neki su te godine cak i nakon setve prskali Matonom pa uz pojacanih kisa nije niklo ni 50%. Neki tvrdoglavi nisu verovali da je to od Matona uz tvrdnju da su prskali zemlju a ne po biljci (suncokretu) misleci da je uzrok netretirano seme, tretirali furadanom pa opet sejali a rezultat je bio isti. Nakon toga su posejali kukuruz. Tako da vodite racuna o tome ako posejete soju ili suncokret nemojte se igrati sa 2,4 d narocito ako krenu kise!
Dve ili sacuvaj Boze tri setve na istoj parceli danas je ravno Fokushimi!:osmeh:

Potvrdjujem to sto je Peet rekao za 2,4 D. Ni slucajno nemojte da se igrate pa da prskate pre nicanja soju ili suncokret. Pre desetak godina je imanje kod nas to uradilo na nekoliko velikih tabli i rezultat je bio odlican jer nije nikao korov ali nije ni suncokret.

Upravu ste,2,4d ostavlja blagi "fil" na povrsini zemlje,pa biljka kad nice se "ocese"o preparat pa nagazi,i ja sam bio biser pre par godina i oprskao Monosanom kad sam posejao suncokret,sva sreca pa se izvukao.
Sa totalom nisam nikad imao problema,5lit/h zavrsava posao,jes skuplja kombinacija,ali je presevanje skuplje.

A kakva su vam iskustva u koriscenju 2.4 D preparata u kukuruzu,posle setve i pre nicanja?pretpostavljam da ne bi trebalo da bude problema?

A ja se živ evo pojede što sam zatvaranje radio setvospremačem ,a ne drljačom.Jako puno vlage sam izvukao pa se bojim da ovih 40 litara kiše neće to nadomiriti:sta:

Upravu ste,2,4d ostavlja blagi "fil" na povrsini zemlje,pa biljka kad nice se "ocese"o preparat pa nagazi,i ja sam bio biser pre par godina i oprskao Monosanom kad sam posejao suncokret,sva sreca pa se izvukao.
Sa totalom nisam nikad imao problema,5lit/h zavrsava posao,jes skuplja kombinacija,ali je presevanje skuplje.
Ako ima negde palamide,5lit/ha je tesko da ce je odneti.
Mozda,mozda jaca doza.

Sad ce biti pravo,vratilo vlagu,i ako je neko uradio krupnije popucace od mraza.

@Kish
Dobice po tamburi,posto je jako mala kad se prska...jes da total slabije deluje na sirokolisne,tjs treba jaca doza.

u potpunosti se slazem sa tobom po potrebi kad kad prskam idem sa 3l/kj i sa 120l/kj vode i izgorela kao da si je brenerom oprljio.. mnogi grese jer idu sa velikom kolicinom vode..

Ljudi pre par godina i kod nas nekolicina su prskali Matonom korove pre setve jer ih je bilo vise sirokolisnih pa posejali suncokret. Neki su te godine cak i nakon setve prskali Matonom pa uz pojacanih kisa nije niklo ni 50%. Neki tvrdoglavi nisu verovali da je to od Matona uz tvrdnju da su prskali zemlju a ne po biljci (suncokretu) misleci da je uzrok netretirano seme, tretirali furadanom pa opet sejali a rezultat je bio isti. Nakon toga su posejali kukuruz. Tako da vodite racuna o tome ako posejete soju ili suncokret nemojte se igrati sa 2,4 d narocito ako krenu kise!
Dve ili sacuvaj Boze tri setve na istoj parceli danas je ravno Fokushimi!:osmeh:
moje mišljenje je takođe slično ali da se nesme ničim igrati ako krenu kiše
kod mene u selu je čovek zbog totala nagrabao s kukuruzom pre dve-tri god.
poprskao je sa 5-6L/ha posle setve a pre nicanja ali su pred nicanje padale kiše i kukuruz kako je nicao tako je se i sušio...
Prošle godine kod mene poprskano je monosanom dan dva pre nicanja soje,nikakvih oštećenja a kamoli sušenja nije bilo
mada kiša nije padala sigurno 7 dana

Nazad
Vrh