MONTOYA
Član
tako je,ja sam soju pre nicanja par puta pa i prošle god. prskao sa monosanom i sl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako ima negde palamide,5lit/ha je tesko da ce je odneti.Upravu ste,2,4d ostavlja blagi "fil" na povrsini zemlje,pa biljka kad nice se "ocese"o preparat pa nagazi,i ja sam bio biser pre par godina i oprskao Monosanom kad sam posejao suncokret,sva sreca pa se izvukao.
Sa totalom nisam nikad imao problema,5lit/h zavrsava posao,jes skuplja kombinacija,ali je presevanje skuplje.
moje mišljenje je takođe slično ali da se nesme ničim igrati ako krenu kišeLjudi pre par godina i kod nas nekolicina su prskali Matonom korove pre setve jer ih je bilo vise sirokolisnih pa posejali suncokret. Neki su te godine cak i nakon setve prskali Matonom pa uz pojacanih kisa nije niklo ni 50%. Neki tvrdoglavi nisu verovali da je to od Matona uz tvrdnju da su prskali zemlju a ne po biljci (suncokretu) misleci da je uzrok netretirano seme, tretirali furadanom pa opet sejali a rezultat je bio isti. Nakon toga su posejali kukuruz. Tako da vodite racuna o tome ako posejete soju ili suncokret nemojte se igrati sa 2,4 d narocito ako krenu kise!
Dve ili sacuvaj Boze tri setve na istoj parceli danas je ravno Fokushimi!
dovodio je neke iz stručnjake i to je njihov zaključak,ja sam o svemu tome čuo kad je presejao kukuruz...Nema šanse da total šteti ako drugi dan niče biljka , to je bilo nešto drugo ili je već nicao.