Zatvaranje zimske brazde

Ja kod mene krajem nedelje zatvaram spremacem,ako ostane ovakvo vreme.Zemlja nam je malo peskovitija,pa verujem da ce se do sledeceg vikenda prosusiti.

A mene jest da je Nedelja uhvatila na polju al sam od jutros vec zatvarao sve brazde dok vi neki kasno ustajete.:spavam:
Nemojte me pitati jesam li mogao, vec koja je dubina tragova po njivama!:haha::haha::haha: Jbg bar sa tih tragova lepo ce se cediti voda u kanale.:haha:

Ja sam to obavio u novembru, drljacom. Birao sam suvo vreme da bih izbegao nepotrebno gazenje zemljista. Prosle jeseni neke parcele sam radio i tanjiracom, tamo gde nije bilo kvalitetno oranje.

Ekipa, da vas cujem... KOji ce bolje proci u proljece, ovaj lijevo ili ovaj desno?

HQNOZ.jpg

Zamislite da krkne jos jedna dobar snijeg... Jedina rijec koja mi pada na pamet je BETON...

Pricajte vi sta god hocete, ali ovo je nepravilno zatvorena brazda jer ta njiva ne moze upijati vlagu ni priblizno kao ova koja je ostavljena poorana. na proljece da je napravio odo od njive imalo bi efekta ali ovako... Svaka njemu cast ali ovo niposto NE VALJA...

Dok se nisam registorvao na ovaj forum nikad nisam cuo da je neko u mojoj okolini zatvorio zimsku brazdu pre proleca.... Kad bi zatvorio zimsku brazdu sada i kad bi napadao jos jedan sneg morao bi ponovo da orem.. Ne vidim stvarno svrhu ovoga,a i valjda mraz treba da odradi nesto sa ti oranjem zato je i cilj izorati pre zime????:sta: A taj sa te slike moze da moli boga da ne padne veliki sneg...

E, vidis, ovdje su se vodili RATOVI, cak je i tema bila zatvarana dok se ne smirimo...

Pojedinci zagovaraju zatvaranje brazde odmah poslije oranja, kao da je to nesto dobro a u biti su samo napravili vecu stetu. Logika nalaze da se ova radnja radi u proljece ali kod pojedinaca vrijedi pravilo metra i centimetra...

Nazad
Vrh