Zatvaranje zimske brazde

Jel ima kod tupanjca na novim drljacama potirač tragova?

Lepo. 8za teske drljace kad stanes i pogledas od klina do klina nema lufta,znaci prodje celom sirinom zemljiste. Sad da bi zatvorio tregive treba je pustiti na punu dubinu 15-20cm.
Sta onda rade ti klinovi nego nabijaju dole ? Zasto se traze diskosne sejalice ako ne nabije dole?
Diskosne samo zbog tragova iza tockova jer je tu tvrdo.

O čemu pričaš?
Kakvo pomodarstvo?
Kupi konja ako želiš ne zanima me.
Nisam napisao da ne može da se radi bez pilota, nego da je postao nezamenjiva potreba.
Što se mene tiče trenutno najkorisnija mašina na gazdanstvu.
Kod mene je situacija nešto specifična ima ove g preko 100 parcela(ne brojeva nego celina) ko nije radio tako nešto bolje da ne piše jel potreba ili pomodarstvo.Kad uzmeš u obzir koliko međa koliko prohoda,koliko praznog hoda daleko je to od pomodarstva.
Pogotovo na parcelama gde je kao ona sa slike gde traktor ide gde hoće na svežem oranji ,koliko je tu preklapanja!
Mogu da shvatim čika Miladina sa njegovom izjaviom,to stoji s o zirom na površinu i vreme rada sa traktorom opravdano.Tebe baš ne.
Coci koliko napraviš sati sa svim traktorima godišnje?
Ostajem pri svojoj izjavi da je pomodarstvo. Radne sate ne brojim. Na 539, MTZ82.1 i 1221.3 ni ne mogu sa pilotom, ali ne bolujem da pustim volan i da dignem sve cetiri u vis. Ako imam jedan prohod vise nije mi tesko.

Imam i drljacu, ceka finis.
Bila je opcija samo spremac sa ravnim oprugama al bi ljudi rekli da nisam moderan i nemam para ako nemam drljacu.
Svidjaju mi se Lamkenove drljace, mada ni Kverneland i Kuhn nisu lose. Dok su npr Regent i Bednarove dosta losije uradjene.

Vidim ja meni tu nešto ne štima, vi kad radite drljanje razmišljate o pripremi za sjetvu, i vjerovatno opet drljača. Ja drljam plitko samo da zatvorim vlagu, a Rd radi pripremu za sjetvu, a ona uradi dobro kako god da si prije drljao.

Ja imam Olt PSK4 i moram ići dublje sa pripreprom da bi seme bilo koliko toliko na istoj dubini.

Šta je onda sa mojim rođakom, on ima isto olt sijačicu, predprošle godine pripremio sa Tupanjac poluteškom drljačom i kaže nikad više, pitam ga što, on odgovara preduboko i nejednaka dubina, a poplitio na valjcima maksimalno. Sad priprema samo sa Rd.

Ja sam iza tragova stavio klinove 30cm duzine umesto 25. Tada su mi rekli da prave nesto novo po tom pitanju

Može savet?
Ispravi dasku za jednu a možda i za dve rupe i neka gura tu zemlju da smrvi grudve, zatrpa tragove i poravna njivu.
Ne moze, nabije zemlju bukvalno do poteznice kad naidje neki breg. Daska je fiksna. Na resenje daske imam zamerku i danas sam pisao decku iz Satexa ako mogu to da preprave.
Juce sam je dizao za 1 rupu i sad je ja mislim 12cm od betona daska. Kad budem njima slikao okacicu i ovde slike.

Nazad
Vrh