Zatvaranje zimske brazde

Miloše, daskom se ravna njiva a ne S oprugama. Zato spremač i vadi vlagu što ga skrkaju na +-15cm...
Inače mi idemo sa kopljima ali u planu su laste tj pačije noge ili kako ih već zovu jer bolje odrade travu.
u teškoj zemlji sjetvospremač nema šta da traži pored teške drljače...pogotovo ove godine kad praktički ništa nije izmrznulo a o ovim oranjima u 1mj da ni ne pričam...
(isto tako i u jesen u težoj zemlji, ako se radi npr oranje za pšenicu)

Traktor ne može dovoljno visoko da podigne spremač, rotori budu baš blizu zemlje. Pre dve godine sam iskrivio nosač rotora kada sam išao u rikverc, udario u bedem kanala i savio gde se šrafi kućište sa ležajem.
Kada dižem preko komandi blatobrana, traktor digne spremač dovoljno visoko, ali kada dižem preko EHR-a ne digne ga toliko visoko kao preko komandi na blatobranu.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ja nemam sjetvospremač ali sam radio sa njim, sad imam polutešku drljaču i prvi put sam radio sa njom neki dan. Ja samo mogu da kažem za ovo malo probe zašto fabrike prave setvospremače kad imaju poluteške drljače.

Maksimalnoj visini. Možda senzori na polugama treba da se našteluju

U subotu dolazi serviser.izuzetno su usluzni, sinoc se u 10 javili nacece. Javio im iz dibre namere da klinovi za dubinu su predugacki i kad se ubode u odredjenu rupu udara u ram i ne moze da se zatvori, rekao sam i za dasku da mi se ne svidja resenje.
Kad je meksa zemlja onda i zadnja oegla tacno se vidi u tvrdom samo skace.
Od novih Setvospremača kad bi uzimao samo Consum pošto IMT fop ih više ne proizvodi.

Danas sam radio jednu njivu kurzoviniste sa puno pologa sto ni plug nije dobro zaora9 i desavalo se da je u komadu od oko 12 jutara bio deo mozda 3 jutra ko zna kog hibrida sto je bas polegao tu sam vracao spremac na rikverc da bolje zatrpam rupe c

Traktor ne može dovoljno visoko da podigne spremač, rotori budu baš blizu zemlje. Pre dve godine sam iskrivio nosač rotora kada sam išao u rikverc, udario u bedem kanala i savio gde se šrafi kućište sa ležajem.
Kada dižem preko komandi blatobrana, traktor digne spremač dovoljno visoko, ali kada dižem preko EHR-a ne digne ga toliko visoko kao preko komandi na blatobranu.

Podigni poluge na gornju rupu i nećeš imati problema.

Nazad
Vrh