Zatvaranje zimske brazde

Nemoj,niko ti ne brani.

Kod nas generalno malo ko zatvara brazdu ne znam zpto je to rasporostranjeno mišljenje al jednostavno se ne radi.Ja sam počeo ranijih godina da zatvara mada ne tako rano oko 15.3
Ovih dana ulazim na sve redom,na zimskim oranjima radi se odlično.
Ovo sa slika gore je vanredni bilo.
Moja reakcija se odnosila na tvoju izjavu da ne moze da se radi bez auto-pilota. Mnogo nas je uhvatilo to pomodarstvo, a ovamo se borimo za subvencije radi opstanka. Malo skromnosti nam ne bi skodilo.

Dublje+dekavo+lose izmrzlo.
Evo njiva sa druge strane kanala sve isto radjeno u isti dan orano.

Cepam spremacem nek vadi drljaca se posle razbiti, ako sad drljaca nabije ko ce vaditi to blato.
Otkud sad to misljenje da drljaca nabija zemlju. Klinovi samo prolaze kroz zemlju i ne izbaciju vlaznu zemlju kao sto to radi spremac.

Lepo. 8za teske drljace kad stanes i pogledas od klina do klina nema lufta,znaci prodje celom sirinom zemljiste. Sad da bi zatvorio tregive treba je pustiti na punu dubinu 15-20cm.
Sta onda rade ti klinovi nego nabijaju dole ? Zasto se traze diskosne sejalice ako ne nabije dole?

Moja reakcija se odnosila na tvoju izjavu da ne moze da se radi bez auto-pilota. Mnogo nas je uhvatilo to pomodarstvo, a ovamo se borimo za subvencije radi opstanka. Malo skromnosti nam ne bi skodilo.
O čemu pričaš?
Kakvo pomodarstvo?
Kupi konja ako želiš ne zanima me.
Nisam napisao da ne može da se radi bez pilota, nego da je postao nezamenjiva potreba.
Što se mene tiče trenutno najkorisnija mašina na gazdanstvu.
Kod mene je situacija nešto specifična ima ove g preko 100 parcela(ne brojeva nego celina) ko nije radio tako nešto bolje da ne piše jel potreba ili pomodarstvo.Kad uzmeš u obzir koliko međa koliko prohoda,koliko praznog hoda daleko je to od pomodarstva.
Pogotovo na parcelama gde je kao ona sa slike gde traktor ide gde hoće na svežem oranji ,koliko je tu preklapanja!
Mogu da shvatim čika Miladina sa njegovom izjaviom,to stoji s o zirom na površinu i vreme rada sa traktorom opravdano.Tebe baš ne.
Coci koliko napraviš sati sa svim traktorima godišnje?

@North ARMY Trebao si uzeti onu od Željka, skinuti bočna krila i peglati samo sa osnovom.Ako je spustiš na punu dubinu bude šinko ukopavaj še. 😂
@talianu Potpisujem, da je situacija sa cenama naših proizvoda malo povoljnija već bi bio pilot i u drugom traktoru.Mnogo mi ubrzava rad i smanjuje vreme provedeno u ataru, meni to mnoogo znači jer sam ograničen vremenski zbog poslova oko farme krava.

Lepo. 8za teske drljace kad stanes i pogledas od klina do klina nema lufta,znaci prodje celom sirinom zemljiste. Sad da bi zatvorio tregive treba je pustiti na punu dubinu 15-20cm.
Sta onda rade ti klinovi nego nabijaju dole ? Zasto se traze diskosne sejalice ako ne nabije dole?
zanimljivo..ja sam prosle godine za kukuruz prelazio treći put jer nakon dva prolaska mi je bilo premekano i previse tonulo
idem dubinu 8-12cm i zatrpa tragove odlično...kad bi isao 15-20cm traktor ne bi imao snage vuci vjv
u pitanju tupanjac teška 4.40

Nazad
Vrh