Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji oblik azota je u NPK??Nema tu ništa nerazumljivo, da bi se lakše razumjelo mora se znati kako koji elemenat NPK funkcioniše, to jeste koliko su pokretni u zemljištu prilikom padavina, a na površini da stoji gubitak je kod svih, a naročito urea, ona mora pod zemlju ako je moguće za nekoliko sati.
Pogrešno razmišljanje za ureu. Za kukuruz ureu je daleko bolje zaorati u jesen, urea je u zemljištu skoro nepokretna a na površini brzo ispari, u površinskom sloju zemlje kukuruz malo vajde ima od ureje. Kako neko napisa azot je nosilac prinosa kukuruza, a bitno je da taj azot bude na dubini 30 do 50 cm u zemlji. Kan se baca u površinskom sloju jer njega kiša brzo ispira u dublje slojeve zemljišta.
И изнад попа има поп!Moje iskustvo je staro 35g, što u ratarstvu što u povrtlarstvu, najviše sam učio iz knjiga, sa raznih predavanja i imam saradnju sa menadžerom Jugoistočne Evrope Finske firme Kemira oko 25g. Meni dovoljno a za vas neke ovdje neznam, radite kako mislite da je bolje.
Neznam šta si mislio ovim reći, urea se lako i brzo topi u vodi, a u zemljištu se teško ispira u dublje slojeve jer se veže za čestice zemlje, zato se kaže da je ureja slabo pokretljiva u zemljištu, zato i ima dugo dejsto.Ali pazi ti urea se tesko ispira .....strasno.