Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo kako radi. Ja uvijek imam puteve između plastenika, tako i ove godine. Do puta je bila ugara, znači uzorano ljetos oko 20 cm. Neki dan kad sam orao duboko oranje put je bio neuporedivo suvlji od ugare.Koja to struka tako kaze ,iz 19-og veka ?.Oranje za sakupljanje vlage ?,kako to tacno radi ?.
Griješiš, veća dubina oranja povećava prinos bez obzira na ostale mjere i padavine, a ostale mjere samo dodatno povećavaju prinos.Kod nas je najmanje psenice na oranom, gotovo sve su na tanjiranom suncokretištu. A prinosi zavise od godine i padavine, ne od oranja.
Možda Miladine da probaš da rigoluješ za pšenicu, na jedno 40-45 cm. Rezultati bi sigurno bili fantastični.
Ne, posle 30 cm nema boljeg efekta.Možda Miladine da probaš da rigoluješ za pšenicu, na jedno 40-45 cm. Rezultati bi sigurno bili fantastični.
Tako je kod mene.10% od padavina???
Sad kad vide ovo kolege sa severa... Drž se.
Znači ovi što su skidali 2 tone po jutru a uradili sve u fullu, da je bilo kiše imali bi 2,2 tone po jutru? Zanimljivo....10% od padavina???
Sad kad vide ovo kolege sa severa... Drž se.