Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Psenica nikako na orano.jednom sam i to probao,parcelu pola uzorao druga polovina tanjiraca,od tada ni zrno u orano.u oranom vlage nem vec krajem marta,a o bolestima da ne pricamJa to ovako radim. Kukuruzovinu tarupiram, pa bacim 100 kg ureje na ha + 7-20-30 po ha 500 kg i zaorem na 25 cm, pa direkt Rd, pa sjetva pšenice.
I to sahrani na 25 cm,čist korist za one ispod nasAli zato baja baca 500 kg mesavine, svaka cast
Bog je gore a ne dole! ! !Ako nema dovoljno vlage džaba đubrivo, al ako fali đubriva džaba i vlaga, svega treba optimalno. Koliko znam za kukuruz treba orati oko 30 cm dubine, upravo zbog sakupljanja vlage u dubljim slojevima. Isto tako treba početkom marta čim se oranje malo prosuši podrljati oranje, tako se zatvara vlaga. Za pšenicu vrlo bitno orati 25 do 30 cm jer sve ispod toga smanjuje prinos, tako struka kaže a ja praktično vidio svojim očima.