Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci gruber povecava prinosMnogo manje goriva nego kad se ore,a vremenski rad pola nego sa oranjem.par godina sam radio probu pola plug pola gruber,i na kraju mnogo jeftinije ovako i mnogo manje rada,a rezulat mnogo bolje ovako.uvek se nadju neki da kazu da je plug zakon,to sam i ja govorio pre 5 god.ali posle mnogo testiranja promenuo misljenje.
Zbog kukuruzovine,jos nisam uzeo germinator,a sa setvospremacem oce malo da gusi.Inače na adapteru nemamo tarup,tako da pre grubera moram malo dublje tanjirati,ali posle toga gruber ide vrlo lako.i ne idem dublje od 20 cm.@ robert86
Zbog cega na prolece opet tanjiraca, zar nije bolje setvospremac ili germinator? Zbog ostatka kukuruzovine ili neceg drugog? Zar nije bolje zbog vlage da ne pustas tanjiracu na prolece?
Nemere bez tanjirače,na gruberu u dva reda su segmenti i malo slabije mesa zemlju,a i traktor mi je knap za taj gruner,pa ne mogu nesto ni brzo da vozim.ali bice za koju godinu veci traktor ozbiljniji gruber pa ce ici jos bolje...Mozda je bolje da uzmes neki ratarski malcer? Posle gruber, i na prolece setvospremac.Izbacis tanjiranje skroz.
Mac 20cm,ne vidim potrebu za dublji rad.probao sam dublje,ali isto uradi sto se mase ticeNa koju dubinu radi gruber.