Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ono sto je vrseno po suvom?Kakvu vi zemlju imate,svaka cast. Kod nas oranje sa spremacem moze samo posle 50mm kise i dosta mrazeva. Sad ne bi moglo ni sa tanjiracom
Cilj zatvaranja brazde sada je da se sacuva vlaga i da bude sto manje prohoda u prolece.Ako u prolece cackas svaki cas a nepadne kisa pre setve tesko da ce biti vlage.Zavisi i od zemljista.Neko bi se skamenilo do prolecaJa sam preorao strnjište. I razmišljao se sta da radim. Da li da ostavim ili da istanjiram. Poslao sam nekoliko snimaka članu Darko Dren i on mi rekao da ne diram ništa, nema potrebe sve će to vreme da uradi. I dao mi savet da kad bude (ako bude) suvo u februaru udjem sa setvospremačem i uradim jedan prohod. Kasnije pred setvu drugi prohod i setva. Hvala njemu što me rešio dileme. Inače drugi dan po oranju je izgledalo malo džombasto i sijalo se ali već posle nedelju dana je to sasvim prihvatljivo. Malo se prosušilo, pa posle pala kišica 5l, pa opet prosušilo i to sad već igleda sasvim drugačije. Čak i uvratine koje su bile baš vlažne i ugažene dok sam orao pa je bilo svega. Ali vidim da i one se polako rasturaju. Eto poslušaću Darka i ne diram do prve prilike u februaru koja mi se bude ukazala.
I sad kad je poravnas tako fino, na prolece ulazis jos jednom ili dva put?Danas izašao da probam i ide baš lepo.Idem redom dok me kiša ne prekine.