Zatvaranje zimske brazde

Koliko jos prohoda do setve? jedan ili dva?
Sa kakvom sejalicom radis, diskosna ili raoni ulagac?

Jos jedan probod mamut-drljacom.Majevica sejalica 4 diska i 2 raonika😀
U prolece obicno kad drugi zatvaraju ja finisiram.Tako obicno nemam problema za vlagu kod setve a i isprovociram korove da niknu pa posle imam priliku obicno u soji da prskam totalom posle setve

Ja bi trebao za repu da zatvorim brazdu,ali sve nesto gledam nisu mi dani za to...cekacu jos malo vidim javljaju lepo vreme pa prvi suncan dan gas.

Svestan sam toga,ali kolik ovidim sutra najavljuju oblacno,a sreda i cetvrtak suncano. Tako da verovatno u sredu startujem.

Ja cu ove godine prvi put probati da zatvorim vlagu odmah posle oranja. Prvo cu da uzorem odnosno preorem strnjiku. U zavisnosti od toga kakvo bude oranje . Ako je krupno onda cu preci tanjiracom da se usitni i slegne pa posle neka ga kisa,sneg i mraz jos usitne. A ako bude sitno onda cu ga ostaviti takvo. Secam se jedne godine kad sam istu njivu tako preorao bilo bas sitno - rastresito oranje. Mada msl da zbog vlage nece biti bas toliko sitno. Ali videcemo.

Jel zatvarao neko zimsku brazdu kembridz valjkom?vidim na youtube rade neki pa me zanima

Послато са SM-T510 помоћу Тапатока

Moze, ukoliko imaš ravnjace ispred, da poravna oranje, I nagrne zemlju u tragove točkova, ovako klot kembridž, teško.
Inace, I mi krenuli sa ravnanjem...
4fd3e40ab430bd7de938f3f9112644ef.jpg

Kada ste to orali i koliko cekate da se slegne oranje pre zatvaranja? Ja sam uvek cekao posle mrazeva, prve dane suve...

Nazad
Vrh